Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetMetabolizmanızı ateşlemenin tam zamanı!

    Metabolizmanızı ateşlemenin tam zamanı!

    -

    DİYETİNİZE LEZZET KATACAK TARİFLER

    mart-2012-diyet-resim-6AYRAN AŞI ÇORBASI
    (4 kişilik)
    Malzemeler:
    ● 150 g aşurelik buğday
    ● 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    ● 2 soğan
    ● 150 g light yoğurt
    ● 1 yemek kaşığı un
    ● 50 g yağsız kıyma
    ● Nane, tuz, karabiber
    Yapılışı:
    Buğdayı akşamdan suya koyun, ertesi sabah 1,5 litre suda haşlayın. Suyunu süzmeyin. Yoğurdu ekşitmek için akşamdan buzdolabından çıkarın. Çorbanızı pişirirken yoğurdu un ile çırpın ve haşlanmış buğdaya katın, bir taşım kaynatın. Naneyi ekleyin. Soğanı bir kaşık yağda kavurun ve çorbaya ilave edin. Kıymayı tuz ve bol karabiberle yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın ve teflon bir tavada bir kaşık zeytinyağında iyice kızartın. Çorbayı kaselere koyun ve köfteleri paylaştırın.

    mart-2012-diyet-resim-7KREM KARAMEL
    (4 kişilik)
    Malzemeler:
    ● 50 g şeker
    ● 2 yemek kaşığı toz tatlandırıcı
    ● 450 ml yağsız süt
    ● 3 yumurta
    ● 1 tatlı kaşığı vanilya
    Yapılışı:
    Fırını 130 derecede ısıtın. 50 g şekeri 4 yemek kaşığı kaynamış su ile yapışmayan bir tencereye koyun ve şeker tamamen eriyinceye kadar orta ateşte karıştırın. Ateşi arttırın ve şurubu, altın kahverengi rengine dönüşene kadar yaklaşık 5 dakika kaynatın. Bu karameli 20 cm derinliğindeki sufle tabağına boşaltın ve tabağın tabanını ve kenarlarını kaplamasını sağlayın. Soğumaya bırakın. Bir kasede yumurtaları vanilya ile birlikte çırpın. Sütü ve toz tatlandırıcıyı üzerine ekleyin. Karışımı, karamel döşeli sufle kabına yumurta parçalarını engellemek amacıyla süzerek dökün. Sufle kabını fırın tepsisine yerleştirin ve tepsiyi kaynar suyla doldurun. 30 dakika boyunca tatlının ortası katılaşana dek pişirin. Servis yapmadan önce üzerini kapatın ve 2 saat boyunca bekletin. Tatlıyı bir spatula ile kenarlarından keserek kenarları yüksek bir tabağa yavaşça ters çevirin.

    mart-2012-diyet-resim-8ÇİFTLİK SALATA
    (4 kişilik)
    Malzemeler:
    ● 150 g yasmin pirinç
    ● 100 g mantar
    ● 2 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
    ● 8 adet salatalık turşusu
    ● 2 yemek kaşığı konserve mısır
    ● 1 adet küp küp doğranıp haşlanmış orta boy havuç
    ● 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    ● 1/2 limon suyu
    ● Soya filizi
    ● Tuz
    Yapılışı:
    Pirinci haşlayıp soğuttuktan sonra derin bir kasede bezelye, mısır ve havuç ile karıştırın. İçine limonlu suda haşlanmış mantarları ve küçük doğranmış turşuları ilave edin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kapta çırparak salatanın üzerine ekleyin. Soya filizi ile süsleyerek servis edin.

    KUZU ETLİ TERBİYELİ KEREVİZ
    (4 kişilik)
    Malzemeler:
    ● 2 kilo kereviz
    ● 250 g yağsız kuşbaşı kuzu eti
    ● 2 adet soğan
    ● 1 adet havuç
    ● 1 çorba kaşığı un
    ● 2 adet yumurta
    ● 2 adet limon
    ● Karabiber, tuz, yağ
    ● Maydanoz
    Yapılışı:
    Kerevizleri ayıklayıp ince yarım daireler şeklinde doğrayın. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Soğanları ayıklayıp piyazlık doğrayın. Etleri dibi hafif yağlanmış tencerede renkleri dönene kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Etleri tencerenin ortasında toplayın. Limonlu sudan çıkarttığınız kerevizleri etlerin etrafına dizin. 4 su bardağı su ekleyerek kapağı kapalı olarak önce harlı daha sonra kısık ateşte 35-40 dakika kadar, kerevizler yumuşayıncaya dek pişirin. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra yemeğin suyunu tencerede bırakın. Et ve sebzeleri servis tabağına alarak sıcak olarak bekletin. Un, yumurta ve 2 limonun suyunu bir kapta iyice karıştırarak terbiye hazırlayın. Yemeğin suyunu bir taşım kaynattıktan sonra terbiyeyi bu suya ilave edin ve iyice karıştırın. Tuzunu, biberini ayarlayıp yemeğin üzerine dökün. Maydanoz yaprakları ile süsleyin.

    - Advertisement -

    Yaprak ÇETİNKAYA

    Formsante Dergisi Mart 2012 Sayısı



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz