Mevsiminde, taze taze!

Zeytinyağlı ayva
Zeytinyağlı ayva
ZEYTİNYAĞLI AYVA
Malzemeler:
● 2 adet iri ayva ● 1.5 bardak su ● 1 tatlı kaşığı un
● 15-20 adet arpacık soğanı
● Bir orta boy yemeklik doğranmış soğan
● İki diş ince kıyılmış sarımsak
● Yarım bardak zeytinyağı ● 2 adet havuç veya 10-12 adet parisienne kaşık ile kesilmiş küre havuç

Hazırlanışı:
Küçük yayvan bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsakları ve havuçları da atarak, sarımsaklar pişip de yarı saydam bir hal alana kadar kavurmaya devam edin. Üzerine bir bardak su koyarak havuçlar yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika kısık ateşte suyunu kaçırmadan pişirin. Bu arada ayvaların kabuklarını soyun, 1.5 cm. kalınlığında halkalar halinde doğrayın, çekirdeklerini çıkarın ve kararmaması için limonlu suyla ovun. Havuçlar yumuşayınca ayvaları ve arpacık soğanlarını üzerine yerleştirin.

Kalan yarım bardak soğuk suyla unu iyice karıştırdıktan sonra üzerlerine dökün. Kararınca tuz ekleyin ve kısık ateşte ayvalar iyice pişip bir kürdan rahatça batar hale gelinceye kadar pişirin. Arada suyu biter ise azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz. Soğuyunca servis tabağına alarak dereotu ile süsleyin.
 

 

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here