Diğer
    Ana SayfaGüzellikMezoterapi ve Milano Peelingi’yle gençleşin

    Mezoterapi ve Milano Peelingi’yle gençleşin

    -

    Cilt tonunu eşitlemeye ve ince kırışıklıkların oluşumunu azaltmaya yardımcı iki yeni yöntem kulaktan kulağa yayılıyor. Her iki yöntem de genç ve ışıl ışıl bir cilt vadediyor. Bakalım estetik dünyasının son iki gözdesi size göre mi?

     

     

     

    - Advertisement -

     

     

    Estetik dünyasında trendler gün geçtikçe değişiyor, yenileniyor. Daha önce iğneyle yapılan mezoterapi şimdi ikili lazer cihazlarıyla yapılıyor. Yüzün soyulmasıyla gerçekleşen peeling işlemi ise eskiden yaz aylarında yapılamıyordu; UV teması görmemesi gerekiyordu. Oysa şimdi bu işlemi yaz aylarında bile rahatlıkla yaptırabiliyorsunuz. Her iki işlemde de cilt lekelerinin giderilmesi, hücre yenilenmesi ve dolayısıyla aydınlık bir cilt elde edilmesi amaçlanıyor. Yüz mezoterapisini Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hasan Fındık, Milano Gençlik Peelingi’ni ise Dermatolog Dr. Burcu Yamangöktürk Solak anlattı.

    Bu yöntemi anlatabilir misiniz?
    Leke, kırışıklık, mat görünüm, gözenek genişliği gibi deri problemlerinde sıklıkla peelinglerden yararlanılıyor. Ancak peeling uygulamalarından sonra UV teması (güneşlenme, solaryum gibi) yasağı koyulması ve deri üzerinde gelişecek soyulmalar hastalarda sosyal izolasyona neden oluyordu. Dolayısıyla yaz aylarında uygulama yapılamıyordu ve hastalar herhangi bir komplikasyon riski nedeniyle takip ediliyordu. Milano Gençlik Peelingi, bizi tüm bu peeling sonrası sorunlardan uzaklaştırdı.

    Doku onarımı nasıl yapılıyor, bileşenlerin özellikleri nedir?
    Milano Gençlik Peelingi, deri üzerinde aşırı hassasiyete neden olmamasıyla 12 ay boyunca, her mevsim uygulanabilen, deri üzerinde soyulmalara neden olmadan aktif bileşenlerin kuvvetle etkin olmasını sağlayan bir uygulama. İçeriğindeki TCA yıllardır bildiğimiz, uyguladığımız zaman doza bağımlı iyileşme süreçleriyle hastada sosyal izolasyona neden olan, kolajen stimülasyonu yapan güçlü bir asit. Bu güçlü asit PQAge içinde üre ile nötralize edilerek deri yüzeyine zarar vermeden, deri içinde güçlü bir kolajen uyarımı yapıyor. Aynı zamanda içeriğindeki kojik asit ile renk tonunun düzenlenmesi, koenzim Q10 ile de güçlü antioksidan özellik göstererek yaşlanma karşıtı bir etki sağlanması hedefleniyor. Tüm bu aktif bileşiklerin birleşimi etkin bir tedaviyi, hasar vermeden yapmamızı sağlıyor.

    Hangi cilt tiplerine öneriliyor, kimler yaptırmamalı?
    MGP, her deri tipine rahatlıkla uygulanabilir. Deri üzerinde aktif bir enfeksiyon olması halinde, gebelik ve emzirme döneminde, aktif kanser hastalığı olanlara uygulanmaz.

    Evde yapılabilen bir uygulama mı?
    Profesyonel uygulama gerektiriyor. Bilindiği gibi içinde güçlü soyucu etkiye sahip TCA bulunuyor. TCA içeren MGP eğer cilde nemli ellerle uygulanacak olursa lifting etkisini değil soyma etkisini ortaya çıkartır. Yanlış uygulamalar istemediğimiz kötü sonuçlarla karşılaşmamızı sağlar. Bu yüzden ev uygulaması için ideal bir ürün değil.

    Etkileri neler? Cilde ne gibi faydalar sağlıyor?
    Uygulamadan hemen sonra güçlü kaldırma etkisi, germe, sıkılaştırıcı etkiler hedefleniyor (Flaş lifting etkisi). Cildin tonunun dengelenmesine yardımcı oluyor, cilt aydınlanması sağlanıyor. Yeni oluşum halindeki çizgilerin açılması amaçlanıyor.

    Uygulama ne kadar sürüyor? Herkese aynı miktarda mı uygulanıyor?
    Uygulama süresi genellikle 30-40 dakika arasında sürüyor. MGP uygulamasında kullanılan ürün miktarı yaşanan probleme göre değişkenlik gösterebiliyor. Yaş evresine ve cildin ihtiyacına göre uygulama miktarı ayarlanıyor.

    Yan etkileri neler? Kızarıklık veya yanma hissi oluyor mu?
    Uygulama sırasında veya sonrasında cilt yüzeyinde kızarıklık, yanma hissiyle karşılaşılmıyor. Uygulama sonrası kişi sosyal hayatına rahatlıkla dönebiliyor. Tek dikkat edilmesi gereken güneş ışınlarına karşı kişinin kendini koruması.

    Ne kadar aralıkla yaptırılması öneriliyor?
    7-10 gün aralıkla toplamda ihtiyaca göre 4-6 seans yapılabilir.

    YÜZ MEZOTERAPİSİ
    Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hasan Fındık

    Yüz mezoterapisi nasıl bir uygulama?
    Yüze uygulanan mezoterapi cilt altına kojik asit, hyaluronik asit, kollojengliycol, sodium hyaluronat, kollajen, trimetilglisin, tokoferol, C ve E vitamini gibi maddelerin enjekte edilerek hücre yenilenmesini sağlayan bir işlem. Bütünlüğü bozmamak adına boyun ve dekolte bölgesine de uygulanabiliyor. Göz çevresi ve dudak çevresindeki ince kırışıklıklar, yüzdeki sarkıklıklar, cilt rengindeki bakımsız ve kirli görünüm, güneşin yıpratıcı etkisinin giderilmesi mezoterapinin uygulandığı alanlar arasında.

    Etkisi nasıl oluyor? Günlük hayata kaç gün sonra dönülebiliyor?
    Bu uygulamada amaç hücre yenilenmesi, mimik kırışıklıklarının azaltılması cildin nem oranının sağlanması, cilt lekelerinin açılması, antioksidan etki, akne aktivitesinin azaltılması, derinin ihtiyacı olan mineral ve vitaminlerin sağlanması. İşlem sonrası erken dönemde iğne giriş yerlerinde kalıcı olmayan hafif morluklar olabilir; bu bahsettiğim iğneli mezoterapi için geçerli. Aynı etkinin sağlandığı teknolojik dual lazer cihazları ile gerçekleştirilebilen mezoterapi uygulamasında ise ciltte kızarıklık, morluk gibi herhangi bir etki görülmüyor ve sosyal yaşama hemen dönüş sağlanabiliyor.

    Uygulama sonrası nelere dikkat etmek gerekiyor?
    Uygulama sonrası yaklaşık yedi-sekiz gün güneş koruyucu kullanmak, havuz, deniz, solaryumdan kaçınmak gerekiyor. Yine erken dönemde kozmetik, makyaj malzemesi uygulamaları yapılmamalı.

    Başka hangi bölgelere yapılabiliyor?
    Bahsetmiş olduğum gibi yüz, boyun ve dekolte bölgesi dışında el, saç, selülit için bacak, karın, kalça gibi pek çok bölgeye uygulanabiliyor. Hangi bölge olursa olsun gerekli ise başka cihaz ve uygulamalar ile kombine etmek sonucu iyi yönde etkileyebiliyor. Bu da daha iyi ve başarılı bir sonuç elde edilmesini sağlıyor.

    KİMLERE UYGULANIR? KİMLERE UYGULANMAZ?
    Zaman ve diğer etkenlerle ciltte deformasyonlar oluşmuş kişilerde oldukça başarılı sonuçlar alınıyor. Hamile ve emziren kadınlarda, kullanılacak maddelere bilinen bir alerjik reaksiyonu olanlarda, uygulama bölgesinde enfeksiyon durumu varlığında ve kanama pıhtılaşma rahatsızlığı olan kişilerde bu uygulamadan kaçınmak gerekiyor.

    Deran Çetinsaraç
    Formsanté – 2015 Haziran sayısı



    Önceki İçerik
    Sonraki İçerik

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz