Mikrop fobiniz var mı?

5 sorumuzu yanıtlayın ve antibakteriyel takıntınız olup olmadığını ölçün.

1 – Dışarıda bir tuvalet kullandığınızda işiniz bitince ne yaparsınız.
a) Ellerinizi yıkarsınız.
b) Rujunuzu tazeler,saçınızı ve kıyafetinizi düzeltirsiniz.
c) Ellerinizi iki kere yıkar ve bir kağıt havluyu elinize sararak kapıyı açarsınız.

2 – Mutfak süngerinizi ne sıklıkla temizliyorsunuz?
a) Birkaç günde bir bulaşık makinenize, ardından mikrodalganıza atıyorsunuz.
b) Ne zaman yeni daireye, eve taşınırsanız.
c) Sünger değil yumuşak kağıt havluları tercih ediyorsunuz.

3 – Görümceniz bebeğini kollarınıza vermek istiyor ve siz ufaklığın kötü bir soğuk algınlığına yakalanmak üzere olduğunu fark ettiniz.
a) Bebeği alır ve daha sonra ellerinizi yıkamak için izin istersiniz.
b) Küçük meleği öper ve yemek masasındaki yerinizi alırsınız.
c) Aceleyle bebeği kucaklayıp bırakır ve bir şişe dolusu antibakteriyel el jelini tüketmeye yönelirsiniz.

4 – Izgara yapmak için tavuğu kesmeniz gerekiyor. Bu işi nerde yaparsınız?
a) Her zamankinden ayrı bir kesme tahtasında
b) Sebzeleri kesmekte kullandığınız tahtada
c) Plastik bezle sarılmış antibakteriyel bir kesme tahtasında

5 – Ne sıklıkta el yıkıyorsunuz?
a) Yemek öncesi ve tuvalet sonrası
b) Birkaç kere duş alıyorsunuz
c) Sayısız kez

DEĞERLENDİRME
A’lar :

Hijene önem veriyorsunuz ve bunun için gerekli olan her şeyi yapıyorsunuz. Mikroplara karşı kendinizi kollamakta da başarılısınız.Ancak hijyenin ve mikroplarla olan savaşın hayatınızı yönlendirmesine izin vermiyorsunuz.

B’ler :
Hastalıklara karşı korunmak vs kendi hijyeninizi sağlamak için ilk olarak ellerinizi daha çok yıkamanızı tavsiye ediyoruz. Bir de mutfaktaki gıdanın temel güvenlik esaslarını da öğrenmenizde yarar var.

C’ler :
Elinizi adeta ” Ben de mikrop fobisi var”yazılı bir pankartla dolaşıyorsunuz. Siz mikroplardan inanılmaz korkuyorsunuz ve kendinizi çok kötü hissetmenize yol açıyor.

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here