GÖÇEBE SALATASI
Malzemeler
● 75 g roka
● 1 tutam soya filizi
● 1 tutam meskulin yeşillik
● 1 parça kırmızı köz biber
● 4 adet çeri domates
● 1 çorba kaşığı tane mısır
● 1 tatlı kaşığı çam fıstığı
Yapılışı
Yeşillikleri bölerek tüm malzeme ve salata sosuyla karıştırın. Üzerine panelenmiş keçi peyniri koyun.
Göçebe sosun yapılışı
1.5 tatlı kaşığı bal, 3 çorba kaşığı nar ekşisi, 3 çorba kaşığı zeytinyağı ve 2 çorba kaşığı üzüm sirkesini bir kapta iyice karıştırın.
Panelenmiş keçi peynirinin yapılışı
80 gram keçi peynirini elle yoğurarak elips şekli verin. Birer tatlı kaşığı file fındık ve file fıstık ile paneleyerek yağda kızartın.
ACILI EKŞİLİ ÇORBA
(4 kişilik)
Malzemeler
● Tavuk göğsü-75 g (küp doğranmış ve hafifçe haşlanmış)
● Bezelye-yarım çay bardağı
● Havuç-1 adet küçük boy (minik küpler şeklinde doğranmış)
● Kabak-1 adet küçük boy (minik küpler şeklinde doğranmış)
● Mantar-6-8 adet (dilimlenmiş)
● Yumurta-1 adet
● Karabiber-1 tatlı kaşığı
● Şeker-1.5 tatlı kaşığı
● Soya sosu-1.5 çorba kaşığı
● Limon sirkesi-1 çay bardağı
● Tavuk suyu-750 ml
Yapılışı
Tavuk suyunu tencerede kaynatın. Tüm malzemeleri üzerine ilave edin. Son olarak çırpılmış yumurtayı da ekleyin ve 5 dakika kadar kaynattıktan sonra servis edin.
SHANGAI NOODLE
Malzemeler
● Tavuk but-75 g (kemiksiz, küp doğranmış)
● Noodle-100 g
● Beyaz lahana-70 g (jülyen doğranmış)
● Soya filizi-70 g
● Havuç-küçük boy (jülyen doğranmış)
● Bir tutam taze soğan (kalın doğranmış)
● Soya sos-yarım çorba kaşığı
● Acı sos (acının kıvamına göre 1 çorba kaşığı)
● Ayçiçek yağı-birkaç damla
Yapılışı
Noodle’ı sıcak su ile aldante, yani dişe gelecek kıvamda birkaç dakika haşlayın. Tavayı yağ ile kızdırın. İlk olarak tavukları tavaya koyun ve çevirerek pişirin, daha sonra sebzeleri ilave edin. Önceden haşlanmış noodle’ı da tavaya ekleyerek 3-4 dakika soteleyin. Son olarak acı sos ve soya sosu ekleyerek servise hazır hale getirin.
✎ Aytaç Özkardaş GOZZI
Fotoğraflar: Ozan KUTSAL
Formsante Dergisi Ekim 2012 Sayısı
İlginizi çekebilir: Hünkar beğendi tarifi…