Mürdüm eriğinin hem içi hem de kabuğu sağlığınız için yararlı. Peki, mürdüm eriğinin faydaları neler? Kuru mu yoksa taze mi tüketilmeli? Besin değeri ve içindeki mineraller nedir? Kalorisi nedir?
MÜRDÜM ERİĞİNİN FAYDALARI
Karaciğer, böbrek ve sindirim sorunlarını gidermeye yardımcı olan bu meyve, kadınların adet periyotlarını da düzenliyor.
B vitamini, magnezyum ve potasyumdan zengin mürdüm eriği, taze ya da kurutularak yenmesinin dışında komposto, reçel, pekmez ve marmelat şeklinde de tüketilebiliyor.
MÜRDÜM ERİĞİ KURU MU YOKSA TAZE Mİ TÜKETİLMELİ?
Kuru eriğin besin değerleri tazesine oranla daha fazla. Vitamin ve mineral deposu olan kuru erik vücuttan toksinlerin atılmasına da yardımcı oluyor.
MÜRDÜM ERİĞİ KALORİ
İLGİLİ DİĞER İÇERİKLER
- Neden yeşil erik yemeliyiz? Yeşil eriğin faydaları ve kalorisi
- Alıç yaprağı ve çiçeğinin faydaları nelerdir? Nelere iyi gelir?
- Gençlik ve güzelliğin meyvesi: Yaban mersini