Diğer
    Ana SayfaPozitif“Mutfağımıza uygun glütensiz tarifler yoktu”

    “Mutfağımıza uygun glütensiz tarifler yoktu”

    -

     

    18122013 gluten5Şeftali tatlısı

    Malzemeler (6 kişilik)

    3 orta boy şeftali

    3 su bardağı toz şeker

    - Advertisement -

    1 su bardağı çilek

    1 su bardağı frambuaz

    1 su bardağı tuzsuz badem

    1/2 su bardağı su

    6 top kaymaklı dondurma (isteğe bağlı)

    1 tatlı kaşığı likör

     

    Hazırlanışı

    ˙ Çilek ve frambuazları bir su bardağı toz şeker ve likör ile beş dakika pişirin, soğuduktan sonra bademleri ilave edip karıştırın.

    ˙ Şeftalileri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkartın, yayvan bir tencereye dizin. İki su bardağı toz şeker ve yarım bardak su ile dört-beş dakika pişirin.

    ˙ Fırın tepsisini pişirme kağıdıyla kaplayıp üzerine şeftalileri dizin, 180 dereceye ayarladığınız fırında 10 dakika tutun.

    ˙ Pişirmiş olduğunuz frambuaz ve çilekleri servis tabaklarına paylaştırın, üzerlerine şeftalileri teker teker dizin.

    ˙ Yanında dondurma ile servis yapabilirsiniz.

     

    Besin değerleri (1 porsiyon için)

    Enerji          217,3 kcal

    Protein       7,3 g

    Karbonhidrat        14,5 g

    Yağ    14,3 g

    Kolesterol   6,6 mg

    Lif     2,8 g

    A Vitamini   307,3 μg

    Karoten      1,6 mg

    E Vitamini   2,7 mg

    B1 Vitamini          0,2 mg

    B2 Vitamini          0,1 mg

    Niasin         2,4 mg

    Folik asit     34,4 μg

    C Vitamini   31,1 mg

    Sodyum      495,9 mg

    Potasyum   468,1 mg

    Kalsiyum     155,3 mg

    Magnezyum          45,0 mg

    Demir         2,5 mg

    Çinko          1,1 mg

     

    18122013 gluten6Patatesli çıtır köfte

    Malzemeler (6 kişilik)

    500 gr kıyma

    3 orta boy patates

    1 adet yumurta

    1 orta boy kuru soğan

    1 dilim mısır ekmeği

    1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

    1 diş sarmısak

    1/4 demet taze maydanoz

    1/4 demet taze nane

    1/4 demet taze kekik

    1/4 tatlı kaşığı karabiber

    1 tatlı kaşığı tuz

    5 yemek kaşığı zeytinyağı

     

    Hazırlanışı

    ˙ Patatesleri rendeleyip iki yemek kaşığı zeytinyağıyla birkaç dakika pişirin.

    ˙ Fıstığı bir yemek kaşığı zeytinyağıyla hafif pembeleşinceye kadar kavurun.

    ˙ Kıymaya kavrulmuş fıstık, patates, yumurta, ufalanmış mısır ekmeği, ince doğranmış maydanoz, nane, kekik ve tuzu ilave edin, yoğurarak köfte hamuru yapın.

    ˙ Hazırladığınız köfte hamurundan bir yemek kaşığı alarak köfteleri elinizle şekillendirin.

    ˙ Yapışmaz bir tavada iki yemek kaşığı zeytinyağı ve bir diş sarmısak ile köfteleri ters yüz ederek pişirin, servis yapın.

     

    Besin değerleri (1 porsiyon için)

    Enerji          325,4 kcal

    Protein       19,6 g

    Karbonhidrat        12,9 g

    Yağ    21,8 g

    Kolesterol   84,8 mg

    Lif     2 g

    A Vitamini   78,2 μg

    Karoten      0,2 mg

    E Vitamini   2,1 mg

    B1 Vitamini          0,3 mg

    B2 Vitamini          0,3 mg

    Niasin         9,5 mg

    Folik asit     8,5 μg

    C Vitamini   10,7 mg

    Sodyum      289,9 mg

    Potasyum   516,3 mg

    Kalsiyum     38,6 mg

    Magnezyum          44,3 mg

    Demir         3,3 mg

    Çinko          3,7 mg



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz