Şeftali tatlısı
Malzemeler (6 kişilik)
◆ 3 orta boy şeftali
◆ 3 su bardağı toz şeker
◆ 1 su bardağı çilek
◆ 1 su bardağı frambuaz
◆ 1 su bardağı tuzsuz badem
◆ 1/2 su bardağı su
◆ 6 top kaymaklı dondurma (isteğe bağlı)
◆ 1 tatlı kaşığı likör
Hazırlanışı
˙ Çilek ve frambuazları bir su bardağı toz şeker ve likör ile beş dakika pişirin, soğuduktan sonra bademleri ilave edip karıştırın.
˙ Şeftalileri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkartın, yayvan bir tencereye dizin. İki su bardağı toz şeker ve yarım bardak su ile dört-beş dakika pişirin.
˙ Fırın tepsisini pişirme kağıdıyla kaplayıp üzerine şeftalileri dizin, 180 dereceye ayarladığınız fırında 10 dakika tutun.
˙ Pişirmiş olduğunuz frambuaz ve çilekleri servis tabaklarına paylaştırın, üzerlerine şeftalileri teker teker dizin.
˙ Yanında dondurma ile servis yapabilirsiniz.
Besin değerleri (1 porsiyon için)
Enerji 217,3 kcal
Protein 7,3 g
Karbonhidrat 14,5 g
Yağ 14,3 g
Kolesterol 6,6 mg
Lif 2,8 g
A Vitamini 307,3 μg
Karoten 1,6 mg
E Vitamini 2,7 mg
B1 Vitamini 0,2 mg
B2 Vitamini 0,1 mg
Niasin 2,4 mg
Folik asit 34,4 μg
C Vitamini 31,1 mg
Sodyum 495,9 mg
Potasyum 468,1 mg
Kalsiyum 155,3 mg
Magnezyum 45,0 mg
Demir 2,5 mg
Çinko 1,1 mg
Patatesli çıtır köfte
Malzemeler (6 kişilik)
◆ 500 gr kıyma
◆ 3 orta boy patates
◆ 1 adet yumurta
◆ 1 orta boy kuru soğan
◆ 1 dilim mısır ekmeği
◆ 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
◆ 1 diş sarmısak
◆ 1/4 demet taze maydanoz
◆ 1/4 demet taze nane
◆ 1/4 demet taze kekik
◆ 1/4 tatlı kaşığı karabiber
◆ 1 tatlı kaşığı tuz
◆ 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
˙ Patatesleri rendeleyip iki yemek kaşığı zeytinyağıyla birkaç dakika pişirin.
˙ Fıstığı bir yemek kaşığı zeytinyağıyla hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
˙ Kıymaya kavrulmuş fıstık, patates, yumurta, ufalanmış mısır ekmeği, ince doğranmış maydanoz, nane, kekik ve tuzu ilave edin, yoğurarak köfte hamuru yapın.
˙ Hazırladığınız köfte hamurundan bir yemek kaşığı alarak köfteleri elinizle şekillendirin.
˙ Yapışmaz bir tavada iki yemek kaşığı zeytinyağı ve bir diş sarmısak ile köfteleri ters yüz ederek pişirin, servis yapın.
Besin değerleri (1 porsiyon için)
Enerji 325,4 kcal
Protein 19,6 g
Karbonhidrat 12,9 g
Yağ 21,8 g
Kolesterol 84,8 mg
Lif 2 g
A Vitamini 78,2 μg
Karoten 0,2 mg
E Vitamini 2,1 mg
B1 Vitamini 0,3 mg
B2 Vitamini 0,3 mg
Niasin 9,5 mg
Folik asit 8,5 μg
C Vitamini 10,7 mg
Sodyum 289,9 mg
Potasyum 516,3 mg
Kalsiyum 38,6 mg
Magnezyum 44,3 mg
Demir 3,3 mg
Çinko 3,7 mg