Diğer
    Ana SayfaPozitif“Mutfağımıza uygun glütensiz tarifler yoktu”

    “Mutfağımıza uygun glütensiz tarifler yoktu”

    -

     

    18122013 gluten8Patatesli brokoli çorbası

    Malzemeler (6 kişilik)

    500 gr brokoli

    3 orta boy patates

    - Advertisement -

    60 gr parmesan peyniri

    1 lt su

    1 su bardağı süt ya da 15-20 ml

    krema (isteğe bağlı)

    1 diş sarmısak

    1/4 demet taze maydanoz

    1/4 demet taze fesleğen

    1 yemek kaşığı toz şeker

    1 tatlı kaşığı tuz

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

     

    Hazırlanışı

    ˙ Tencerede brokoli, patates, sarımsak, maydanoz, fesleğen, toz şeker, süt (ya da krema), tuz ve zeytinyağını kaynatın.

    ˙ Patates ve brokoliler iyice piştikten sonra tüm malzemeyi blender’dan geçirin.

    ˙ Üzerine fesleğen yaprağı ve rendelenmiş parmesan peyniri serperek servis yapabilirsiniz.

     

    Besin değerleri (1 porsiyon için)

    Enerji          155,6 kcal

    Protein       8 g

    Karbonhidrat        12,9 g

    Yağ    7,8 g

    Kolesterol   12,1 mg

    Lif     3,7 g

    A Vitamini   202,2 μg

    Karoten      0,9 mg

    E Vitamini   1,1 mg

    B1 Vitamini          0,1 mg

    B2 Vitamini          0,3 mg

    Niasin         3 mg

    Folik asit     56,5 μg

    C Vitamini   102,5 mg

    Sodyum      346,7 mg

    Potasyum   550,4 mg

    Kalsiyum     256,5 mg

    Magnezyum          38,5 mg

    Demir         1,5 mg

    Çinko          1,2 mg

     

     

    18122013 gluten7Akdeniz omleti

    Malzemeler (6 kişilik)

    6 yumurta

    6 adet siyah zeytin

    6 adet yeşil zeytin

    2 orta boy domates

    2 adet çarliston biber

    90 gr (6 ince dilim) hellim peyniri

    1/4 demet taze fesleğen

    1/4 demet sapları ayıklanmış taze maydanoz

    1/2 tatlı kaşığı tuz

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

     

    Hazırlanışı

    ˙ Biberleri, domatesleri ve hellim peynirini küçük küpler halinde doğrayın.

    ˙ Biberleri yapışmaz bir tavada zeytinyağıyla biraz yumuşayıncaya kadar kavurun.

    ˙ Domatesleri ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.

    ˙ Hellim peynirini ilave edin.

    ˙ Yumurtaları sarıları bütün kalacak şekilde peynir ve domateslerin arasına kırın.

    ˙ Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp ikiye bölerek omletin üzerine yerleştirin.

    ˙ Tavanın kapağını kapatıp yumurtaları istediğiniz kıvama gelinceye kadar pişirin.

    ˙ İnce ince doğradığınız maydanoz, fesleğen ve tuzu omletin üzerine serpiştirin.

    ˙ Sıcak servis yapın.

     

    Besin değerleri (1 porsiyon için)

    Enerji          173,6 kcal

    Protein       9,8 g

    Karbonhidrat        3,6 g

    Yağ    13,3 g

    Kolesterol   197,8 mg

    Lif     1,3 g

    A Vitamini   292,5 μg

    Karoten      0,6 mg

    E Vitamini   2,4 mg

    B1 Vitamini          0,1 mg

    B2 Vitamini          0,2 mg

    Niasin         2,7 mg

    Folik asit     31 μg

    C Vitamini   32,5 mg

    Sodyum      619,2 mg

    Potasyum   263,3 mg

    Kalsiyum     144,8 mg

    Magnezyum          23,8 mg

    Demir         1,7 mg

    Çinko          1,4 mg

     

    Yazı: Aytaç ÖZKARDAŞ GOZZI

    Pozitif Dergisi Sayı 2



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz