Biraz yaratıcılılığınızı konuşturup, mutfakta birkaç saat geçirerek bu yılbaşında eşinize, dostunuza kendi pişirdiğiniz lezzetleri hediye edebilirsiniz. Karafırın şeflerinin formsanté okurları için hazırladığı lezzetleri; kurdeleler, şirin kavanozlar ve kutular kullanarak birer hediyeye dönüştürdük. İşte size birkaç tarif ve paketleme önerisi… Gerisi sizin hünerli ellerinize ve yaratıcılığınıza kalmış.
BİTTER ÇİKOLATALI HURMA
Malzemeler
● 10 adet hurma
● 20 adet kavrulmuş badem
● Bitter çikolata
Yapılışı
1. Hurmaların çekirdeğini çıkarın, içini kavrulmuş badem ile doldurun.
2. Kaynayan suyun üzerine koyduğunuz bir başka metal kapta çikolataları ateş ile direkt temas etmeden benmari usulü ile eritin.
3. Hurmaları erimiş bitter çikolatanın içine batırıp, çikolata ile kaplanmasını sağlayın. Yağlı kağıdın üzerine koyarak soğutun.
4. Çevresindeki çikolata katı hale dönüştüğünde ve tamamen soğuduğunda paketleyebilirsiniz.
MİNİ BROWNIE
Malzemeler (1 kg. için)
● 5 adet yumurta
● 200 gr. esmer toz şeker
● 150 gr. sıvı yağ
● 200 gr. kırık ceviz
● 250 gr. ince kıyılmış bitter çikolata
● Küçük muffin kağıt kalıpları
Yapılışı
1. Yumurta ve toz şekeri mikser ile şeker eriyinceye ve karışım homojenleşene kadar çırpın.
2. Kısık ateşte eritilmiş tereyağını azar azar karışıma ilave edin ve mikserde çırpmaya devam edin.
3. Kırık ceviz ve bitter çikolatayı karışıma ekledikten sonra küçük muffin kalıplarını yarısına kadar doldurun
4. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Devamı diğer sayfada