Mutfağınızdan hediye lezzetler

aralik-2011-yemek-resim-5YILDIZLI YILBAŞI KURABİYESİ
Malzemeler

● 550 gr. un (tam buğday unu ve beyaz unu yarı yarıya karıştırın)
● 100 gr. pudra şekeri
● 280 gr. margarin
● 3 adet yumurta
● 1/2 paket vanilya
● 10 gr. toz zencefil
● Kurabiye kalıbı (yıldızlı)
Yapılışı
1. Yumurtayı çırpın, un ve pudra şekerini ilave edip, eritilmiş tereyağını karışıma ekleyin.
2. Toz zencefil ve vanilyayı da karışıma ilave edin. Tüm malzeme
yi iyice karıştırıp hamur haline getirin. 3. Hazırlamış olduğunuz hamuru 5 dakika dinlendirdikten sonra merdaneyi ve hamuru çok hafif unlayarak 3 mm. kalınlığında açın.
4. Yıldız şekilli kalıplarınızı hafif unlayıp küçük aralıklarla kurabiyelerinizi kesin.
6. Spatula veya bıçak yardımıyla kurabiyelerin etrafındaki hamurları temizleyin.
7. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
8. Kurabiyeleriniz iyice soğuduktan sonra minik jelatin torbalara koyarak paketleyin. Birer adet kurabiye kalıbı ve kurabiye tarifini de paketlere bağlayarak şık bir hediye haline getirebilirsiniz.

aralik-2011-yemek-resim-6CEVİZLİ, TARÇINLI, KAKAOLU MUFFIN
Bu muffinleri pişirip bir kutu içinde sunabileceğiniz gibi, muffinin kuru malzemesini fotoğrafta görüldüğü gibi bir kavanozun içerisinde ‘pişirmeye hazır’ bir karışım olarak hediye edebilirsiniz. Bunun için kuru malzemeyi katlar halinde, en üste ceviz gelecek şekilde temiz, kuru bir kavanoza yerleştirin. Aşağıdaki tarifin çıktısını alarak ya da elle yazarak kavanoza bağlamayı unutmayın.
Kuru malzemeler
● 125 gr. toz şeker
● 50 gr. ceviz
● 20 gr. kakao
● 1 paket vanilya
● 1/2 paket kabartma tozu
● 100 gr. un
● 150 gr. tam buğday unu Islak malzemeler
● 1 adet yumurta
● 125 ml. sıvı yağ
● 125 ml. süt
Yapılışı
1. Fırını 170 dereceye ayarlayın ve çalıştırın.
2. Kuru malzemeleri genişçe bir kabın içine dökün ve karıştırın.
3. Bir karıştırma kabında yumurta, sıvı yağ ve sütü iyice çırpın.
4. Kuru malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam edin. Sıvıyağ ile yağladığınız muffin kalıplarının yarısına kadar gelecek şekilde hamuru paylaştırın.
5. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Prodüksiyon: Aytaç Özkardaş Gozzi
Fotoğraflar: Ozan Kutsal

Formsante Dergisi Aralık 2011 Sayısı

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here