Bioxcin Acnium serisini test ettik

Bioxcin Acnium serisini test ettik

Formsanté editörleri, yeni Bioxcin Acnium serisi ürünleri deneyerek ürünler hakkındaki gözlemlerini sizin için kaleme aldılar. Cilt bakımı konusunda önemli bir sorun olan akneye dur demek isteyenler, editörlerimizin tavsiyelerini makalemizde bulacaklar.

Akne oluşumuna karşı etkinliği klinik çalışmalarla kanıtlanan yeni Bioxcin Acnium serisi akne sorununa karşı önemli bir destek sağlıyor. Bitkisel patentli Acnium Kompleks, ciltteki sebumu dengeliyor ve cilt pürüzlerinin giderilmesine yardımcı oluyor. İçeriğinde bulunan termal su ile cildi yatıştırıyor ve nemlendiriyor.

Editörlerimiz de sizin için Bioxcin Acnium serisindeki ürünleri deneyerek yorumlarını kaleme aldılar.

Cildinize değen her ürünün içeriğinde aradığınız ilk özellik doğallık olmalı. Akneye yatkın bir cilt yapım olduğu için yeni çıkan tüm akne serileri beni ekstra heyecanlandırıyor. O yüzden merakla beklediğim Bioxcin’in akne karşıtı serisini denemek istedim. Sebum Dengeleyici Yüz yıkama Jeli, gerçekten derinlemesine bir temizlik sağlıyor. Sebum Dengeleyici Nemlendirici Krem de hafif dokulu içeriğiyle cildimde yağlanma yapmadan yumuşaklık sağladı.

SİVİLCEYE KARŞI ETKİLİ

Beni en çok şaşırtan konsantre bakım serumunun etkisi oldu. Akşam yatmadan önce sivilcenin üzerine uyguladım ve ertesi sabah sivilcenin geçmeye başladığını fark ettim. Kozmetik kalite gereği içindeki karnabahar ve brokoli gibi ağır kokuya sahip içeriklerin hissedilmemesi için yıkama jelinde ve kremde hipoalerjenik parfüm var. Hipoalerjenik olduğu için yüzümde hassasiyet yaratmadı. Bakım serumunda ise hiç parfüm yok. İlk kokladığımda biraz şaşırsam da sonradan bilerek yapıldığını öğrendim. Mevcut sivilce üzerinde tedavi odaklı olan bu ürünün etkinliğini gördükten sonra kokusu çiçek bahçesi gibi geliyor.

Tüm bunların yanında, ürünleri farklı kılan en büyük özelliği ise ilk defa Türk termal sularının kullanılmış olması. Bursa Osmangazi bölgesinden çıkarılan silisyum düzeyi yüksek termal su, yoğun yatıştırıcı ve kızarıklık giderici etki sağlamaya yardımcı oluyor. Vegan olması, hayvanlar üzerinde denenmemesi, paraben ve ftalat içermemesi de ekstra alkışı hak ediyor...

Bakım ürünlerinde içeriğin temiz ve doğal olması benim için çok önemli. Siyah nokta oluşumuna yatkın bir cilt tipine sahip olduğum için hem doğal içerik hem de etkili bir ürün bulmakta zorlanıyordum. Çünkü bu tarz ürünlerin hepsi de cilde iyi gelmiyor. Bioxcin Acnium’un akne karşıtı yüz yıkama jeli, krem ve serumu kozmetik ürünlerde ilk defa karşılaştığım brokoli ile karnabahar gibi doğal içeriklerle hazırlanmış. Bitki özleriyle hazırlanmış olan serinin en hoşuma giden kısmı ise ürünlerde Bursa’nın ünlü bir termal suyunun kullanılmış olması.

KLİNİK TESTLERDE KANITLANMIŞ ETKİ

Akneye karşı etkisi klinik testlerle kanıtlanmış içerikler sayesinde cildiniz aknelerden arındırılırken, termal suyun yatıştırıcı ve iyileştirici özelliği de cildinize gerçekten iyi geliyor. İlk kullanımla birlikte cildimde gözeneklerin temizlendiğini ve cildimin hafiflediğini hissettim. Yıkama jeli ve nemlendirici kremin hipoalerjenik parfüm içermesi ve serumun da tamamen parfümsüz olması çok iyi çünkü ciltte herhangi bir hassasiyet yaratmadı. Bu seriye yaz aylarında sprey formunda bir ürün de yakışır bence...

Ergenlik dönemimde birçok yaşıtımın aksine sivilce, akne gibi sorunlarım hiç olmadı. Bu konuda kendimi çok şanslı hissediyordum. Hele ki sivilceleri yüzünden hayatı kendine zehir eden arkadaşlarımı gördükçe... Ama 20’li yaşlarımın sonlarına geldiğimde ergenlikte yaşamadığım sivilceler kapı gibi karşıma dikildiler. Şimdi roller değişmiş, o günlerden beri birlikte olduğum arkadaşlarım pürüzsüz ciltleriyle karşımda dururken, ben belli periyotlarda yüzümün birkaç yerinde çıkan irili ufaklı sivilcelerden kurtulmanın yolunu arıyordum. Hangi ürünü kullanırsam kullanayım olmuyordu. Yapmamam gerektiğini bile bile, irademe yenilip sivilcelerimi sıktığım zamanlardan kalan birkaç ufak iz bile var yüzümde. Bu kısır döngü içinde yıllar geçirdim. Bu sırada gördüğüm her dermatologtan ürün önerisi almayı da ihmal etmedim tabii ki. Ama tüm çabalarım boşa çıktı.

Kısa süre önce Bioxcin Acnium serisini kullanmaya başladım. Akneli ve yağlanmaya eğilimli, ki bu benim cildim oluyor, ciltler için doğal ekstrelerle üretilen seri, sebum dengeleyici özelliğe sahip. İçeriğinde; karnabahar, brokoli, zerdeçal, göz otu yağı ve çay ağacı ekstreleri yer alıyor. İçinde kimyasal madde yok, paraben, ftalat içermiyor, üstelik hipoalerjenik... Daha ne isteyeyim ki? Yüz yıkama jeli, nemlendirici krem ve konsantre bakım serumundan oluşan üç ürün gerek kullanım kolaylığı gerekse hızlı sonuçlarıyla ilk günlerden itibaren dikkatimi çekmeye başladı. Çok fazla ürün deneyince, haliyle bir seçicilik geliyor insana...

FAZLADAN ÜRÜN KULLANMAKTAN KURTULDUM

Sabah kalkınca, akşam yatmadan önce mutlaka yüz yıkama jeliyle cildimi temizledim. Ayrıca, jelin siyah noktalara karşı etkisi beni fazladan ürün kullanmaktan da kurtardı. Jelin ardından yine hem sabah hem de akşamları kullandığım Sebum Dengeleyici Nemlendirici Kremi, cildimi nemlendirirken parlamaların da önüne geçti. Cildim hem yağlı görüntüsünden kurtuldu, hem de pürüzsüz bir hal aldı. Bunda, akşamları kullandığım konsantre bakım serumunun rolü çok çok büyük!

Gece uyumadan önce sivilcelerin üstüne lokal olarak uygulanıyor ve sabah uyandığınızda o sivilce gözle görülür bir şekilde iyileşmeye başlamış oluyor. Sadece bu üründe krem ve yıkama jelindeki gibi hipoalerjenik parfüm yok. Direkt parfüm yok! Tamamen tedavi odaklı bir ürün, sivilcelerimin ertesi güne söndüğünü gördüğümde çok şaşırdım.

Özetle, yılların sivilce sorunu daha ilk aydan benim için sorun olmaktan çıkmaya başladı. Belli ki Acnium serisi banyo dolabımın vazgeçilmezi haline gelecek.

 

Bioxcin Acnium serisini daha detaylı incelemek için web sayfasını ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.