Diğer
    Ana SayfaBebekBebekler ne zaman yüzmeye başlamalı?

    Bebekler ne zaman yüzmeye başlamalı?

    -

    Bebekler suyla oynamaya bayılır! Siz de onun su keyfinin daha uzun sürmesi için bir an önce yüzme öğrenmesini isteyenlerdenseniz, acele etmeyin. Çünkü uzmanlara göre, yüzmeye başlaması için 3 yaşına kadar beklemenizde yarar var.

    Bebeğinizin yüzücü doğduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Bebekler, doğal bir yetenekle yüzmezler. Ancak doğal bir avantajları vardır. O da, vücutlarındaki yüksek yağ oranı. Bu yüksek yağ oranı onların, kısa süre de olsa su yüzünde kalmasını yani batmamasını sağlar. Fakat yenidoğan bebeklerin suyun yarattığı tehlikeli bir durumdan kendilerini kurtarabilecek yetenekleri yoktur.

    Peki, bebekken yüzme öğrenenler ilerde daha mı iyi yüzer? Bu sorunun yanıtın olumsuz olduğunu söyleyelim. Profesyonel yüzücülerin ya da iyi yüzenlerin bebekken yüzmeyi öğrendiğine dair bir bilgi yok. O nedenle, bebeğim yürümeyi öğrenmeden yüzmeyi öğrensin gibi bir telaşa kapılmayın. Çünkü bu çabanız bebeği yorduğu gibi bazı sağlık sakıncaları da yaratabilir. İşte bu bilgiler doğrultusunda yüzmeye başlamanın ideal zamanının 3 ile 5 yaş arası olduğunu belirtelim. Bu yaşlardaki zihinsel ve fiziksel yetenekleri, suda batmadan durmaya ve kısa bir mesafe yüzmeyi öğrenmeye oldukça uygun. Zorlamadan, ürkütmeden, suyun içinde kendini güven içinde hissetmesini sağlamanız gerekiyor. Bu yaşlarda çocuğunuz yüzmeyi eğlenerek öğreneceği bir aktivite olarak görmeli. Asla bir yüzme yarışçısı gibi düşünmemelisiniz. Spor uzmanları, 6 yaşından sonra teknik olarak yüzmeye başlayabileceklerini belirtiyorlar.

    ‘Peki 3 yaşından önce bebeğimi denizle ya da havuzla tanıştıramaz mıyım?’ diye düşünenler için söyleyelim; elbette! Ancak ilk 3 yıl içinde havuza ya da denize sokacağınız bebeğinizle ilgili dikkat etmeniz ve önlem almanız gereken 4 önemli konu var:

    - Advertisement -

    YÜZÜNÜ SUYA SOKMAYIN

    Bebeğinizle ister denizde olun ister havuzda, yüzünü suya sokmayın. Bebeklerin yüzü su altına sokulduğunda, refleks olarak nefes alıyorlar dolayısıyla su yutuyorlar. Eğer yuttuğu su miktarı yüksek olursa, su kana karışıyor ve sulanan kandaki tuz oranı tehlikeli bir şekilde düşüyor. Halk arasında ‘su zehirlenmesi’ olarak adlandırılan bu tehlike, bebeğinizin hayatı için ciddi bir risk demek. Üstelik hemen belirti vermiyor. Suyun içilmesinden 3 ile 8 saat sonra ortaya çıkıyor. Belirtiler- huzursuzluk güçsüzlük, bulantı, titreme, şuur bozukluğu, havale şeklinde görülüyor.

    Haberin devamı 2009 Mayıs Formsante Bebek ekimizde…



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz