Diğer
    Ana SayfaGüzellikNefertiti Botoksu ile heykel duruşu

    Nefertiti Botoksu ile heykel duruşu

    -

    Yüz gerdirme, kaş kaldırma gibi eskiden cerrahi yöntemlerle yapılan uygulamaları daha pratik ve neştersiz hale getiren botoksun tüm yüze uygulanmasına “Nefertiti Botoksu” deniyor. Anlamı heykel duruşunun kusursuzluğundan geliyor.

    Botoks, estetik cerrahide kullanılmaya başladığından bu yana alın ve kaş arasındaki çizgileri azaltma operasyonları çok ileri yaşlara ertelendi, hatta azaltıldı. Botoksun sıklıkla kullanıldığı alanları Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşen Bilge Sezgin anlattı: “Yüz bölgesinde genellikle alın kısmına, kaz ayaklarına ve göz çevresindeki kırışıklıklara botoks uygulanıyor. Ayrıca, boyun ve gıdı bölgesinde de tercih ediliyor. Botoksun bir diğer uygulama alanı da dekolte ve çevresi oluyor. Hatta göğüs arasındaki çizgilere, boyunda yer alan enine ve dikine çizgilere de uygulanabiliyor. Botoksun diğer kullanım bölgelerini ise terlemeyi azaltmak için koltuk altı, avuç içi ve ayak altı olarak sıralayabiliriz. Kaş kaldırmada da botoksla güzel sonuçlar alındığı için cerrahi operasyonlar yerine artık bu işlemde de botoks tercih ediliyor.”

    Öncelik doğal görünüm olmalı
    Botoks yaparken kesinlikle doğal görünüme önem verilmeli. Mümkünse kişinin kendi doğal kaş yapısına uygun gençlik ifadesini verecek şekilde botoks işlemi uygulanmalı. Kaşın ortasından kaldırılması tercih edilmiyor çünkü bu sert ve kızgın bir ifadeye neden olabiliyor. Tüm yüz bölgesine uygulanan botoks “Nefertiti botoksu” olarak adlandırılıyor. Adını Mısır Kraliçesi Nefertiti’den alıyor. Berlin Müzesi’nde bulunan ve birebir Nefertiti’nin yüzünü betimleyen heykeldeki ifadeden kaynaklanıyor.
    Op. Dr. Ayşen Bilge Sezgin bu benzetmeyi şöyle anlatıyor: “Heykelin yani Nefertiti’nin yüz ve boyun bölgesi kusursuz betimlenmiştir. Botoksla kaşların kaldırılabilmesi, burun üzerindeki çizgilerin yok edilebilmesi, ağız çevresindeki dudağı aşağıya çeken ve dudağı kırıştıran çizgilerin yok edilebilmesi, çene konturunun daha belirginleştirilebilmesi mümkün. İstenmeyen bu çizgilerin yok edilebilmesi ile yüzün dingin ve daha genç görünüme kavuşabilmesine yardımcı olunuyor.”

    aysen-bilge-sezginBotoks için en uygun yaş 30 ve üzeri. Bazen daha genç hastalara da uygulama yapılabiliyor. Genç hastalar genellikle terleme şikayetiyle botoks uygulaması istiyor.

    - Advertisement -

    Kırışıklıklar derin ise dolgu kullanılıyor
    Özellikle belirli bir yaştan sonra hem kadınlarda hem erkeklerde boyunda sarkma ve kırışıklık oluşumu görülüyor. Aslında sigara kullanımı ve güneş ışığı gibi faktörlerin yanında yüksek yastıkla yatmak da boyun kırışıklıklarını artırıyor. Boyun bölgesinde veya yüzde kırışıklık fazla ve derin ise bu durumda hyalüronik asit içeren dolgular öneriliyor.

    Botoks tekrarlanmazsa ne oluyor?
    Op. Dr. Sezgin şöyle yanıt veriyor: “Tekrarı altı ay içerinde önerilse de süre dolduğunda kötü bir görüntü ile karşılaşmıyorsunuz, tam tersi bu dönemde kırışıklık yapan kasları tembelleştirdiğiniz için altı ay yaşlanmayı geciktirmiş oluyorsunuz. İsterseniz tekrarını bir ya da iki yıl sonra yaptırabilirsiniz. Genellikle botoksun etkisi altı aydan daha uzun sürüyor ama altı aylık sürede yaptırılması kırışıklıkların yenilenmemesi için öneriliyor.”

    Formsanté Dergisi Şubat 2013 Sayısı



    Önceki İçerik
    Sonraki İçerik

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz