Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetOmega-3'lü tarifler

    Omega-3’lü tarifler

    -

    Kim demiş sağlıklı yemekler lezzetli olmaz diye? Fransız aşçı Philippe Roge’un Formsante’ye özel hazırladığı bu tarifler, hem içerdikleri omega-3 yağ asitleriyle son derece sağlıklı, hem de parmaklarınızı yedirecek kadar lezzetli.

    Derleyen: Gökçe Almaş

    Hepimizde yaygın bir inanış vardır: 'Eğer bir yemek, sağlığa dostsa pek de lezzetli olamaz… Oysa, Ariston – Hotpoint'in Fransız aşçısı Philippe Roge'un Formsante okurları için hazırladığı bu tarifler bunun tam da aksini ortaya koyuyor. Tadı uzun süre damağınızda kalacak bu tarifler, omega-3 yağ asitlerinin yanı sıra daha pek çok faydalı besin içeriyor.

    Omega-3'ün niçin faydalı olduğunu merak edenlerse aşağıdaki satırlarda meraklarını giderecek bilgileri bulabilirler:
    Omega-3, derin deniz balıklarında, cevizde ve kanola yağında bol miktarda bulunan bir asit. Yapılan ilk araştırmalar, Eskimo'ların kalp hastalıklarına, insanı şaşırtacak kadar az düzeyde yakalanmasının nedeninin, sürekli derin denizlerden gelen, Omega-3 bakımından zengin balıklarla beslenmeleri olduğunu ortaya koymuş. Günümüzdeki araştırmalar ise, bu zengin besin maddesinin sadece kalp damar sağlığı için değil, çocukların gelişimi, kadın ve eklem sağlığı için de oldukça faydalı olduğunu gösteriyor.

    Sarmısaklı tavuk pane (4 kişilik)
    1 porsiyon: 295 kalori

    - Advertisement -

    Malzemeler:
    4 adet ince dövülmüş tavuk göğsü
    1 kahve fincanı süt
    1 çorba kaşığı un
    2 adet yumurta
    3 diş sarımsak
    Kıyılmış taze baharatlar (tercihinize göre: kekik, kişniş, tarhun, fesleğen)
    Karabiber, tuz, biberiye
    Kızartamak için kanola yağı ve mısır unu

    Hazırlanışı:

    Tavuk göğüslerini tuzlayın ve bir süre dolapta bekletin. Bir kapta, süt, yumurta, un, kıyılmış taze baharatları, toz baharatları ve dövülmüş sarmısağı karıştırın. Tavada kanola yağını kızdırın. Dolaptan aldığınız tavuk göğüslerini önce hazırladığınız sütlü karışıma sonra da mısır ununa batırın ve altın rengi bir hal alıncaya kadar kızartın.

    Haberin devamı 2008 Kasım sayımızda…



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz