DETOKS PROGRAMI TARİFLERİ
DETOKS ÇORBA
Malzemeler
● 1/4 demet ıspanak
● 1 orta boy kereviz
● 2 pırasa
● 2 orta boy kabak
● 1 havuç
● 1/2 demet maydanoz
● 1/2 demet dereotu
● 1 küçük fincan yeşil mercimek veya nohut
● Pul biber, zerdeçal, kimyon
● Limon
Hazırlanışı
1 orta boy tencerenin içine 5-6 bardak su koyun. Ispanak, kereviz ve sapı, pırasa, dereotu, kabak, havuç, maydanoz ile yeşil mercimek veya nohutu birlikte pişirin. Piştikten sonra üzerine 1 yemek kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal, 1 tatlı kaşığı kimyon karışımı serpin. Yerken bol limon sıkın ve karabiber ekleyin.
DOMATESLİ ŞEHRİYE ÇORBASI
Malzemeler
● 5-6 adet domates
● 2 adet kabak
● 100 g tavuk göğsü
● 1 demet maydanoz
● 2 yemek kaşığı bulgur veya 3 yemek kaşığı kepekli makarna
● Zeytinyağı
● Karabiber
● Limon
Hazırlanışı
Domatesleri rendeleyin. Kabağı ve tavuk göğsünü küp küp doğrayın. Bir demet maydanozu ince ince kıyın ve bir kısmını ayırın. Bu malzemeleri, bulgur veya kepekli makarna, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, bolca karabiber ile alabildiği kadar suda pişirin. Maydanozun kalanını daha ince kıyarak servis ederken çorbanın üzerine bolca serpin. Çorbanızı içerken limon ekleyin.
SEBZE YEMEĞİ
Malzemeler
● 1 kg sebze
● 2 domates
● Soğan&sarımsak
● Zeytinyağı
Hazırlanışı
1 kg sebzeyi (patates, havuç, mısır, bezelye, mantar, yer elması dışında) küçük küçük doğrayın. Üzerine domatesleri rendeleyip bol soğan ve sarımsakla pişirin. Ateşi kapatınca 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Az tuz ve bolca baharatla tatlandırın. Tercihen tokluk hissi veren dereotunu yemeklerin üstüne ince kıyılmış olarak serpin. Devamı diğer sayfada