SPORCU OMLET
Malzemeler
● 2 yumurta
● 1 kabak
● 8 dal dereotu, 3 dal maydanoz
● 2 yemek kaşığı ufalanmış az yağlı beyaz peynir
● 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Kabağı soyun, rendeleyin ve fazla suyunu atın. İnce kıyılmış dereotu ve maydanoz ile zeytinyağında pişirin. Kabak suyunu bırakınca, peynir ve çırpılmış yumurtayı üzerine ekleyin. Omlet piştikten sonra üzerine pul biber ve kekik serperek afiyetle yiyin. *Kalsiyum zayıflama diyetlerinin ve güçlü kemiklerin vazgeçilmezidir. Mucizevi bir besin olan yumurta ve kalsiyum zengini dereotu, detoks sebzesi kabakla mükemmel bir birliktelik oluşturur. Bu tarif, özellikle sporcular için vazgeçilmez olmalıdır.
YAĞ YAKTIRAN SALATA
Malzemeler
● Bebek ıspanak, maydanoz
● 150 g hindi
● 5 yemek kaşığı Meksika fasulyesi
● Kurutulmuş domates
● Pul biber, karabiber
● 1 yemek kaşığı zeytinyağı
● Balzamik sirke
Hazırlanışı
Ispanak ve maydanozu doğrayıp büyük bir kaba alın. Üzerine, haşlanmış, pul biber ve karabiberle soslanmış hindiler koyun. Salatanızı Meksika fasulyesi ve kurutulmuş domatesle süsleyin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve balzamik sirke ile soslayın. *Mutluluk hissi veren, iştah kapatan hindi eti ile beynin yağ yakma sinyallerini hareketlendiren kırmızı fasulyenin, Omega 3 zengini yeşillerle buluşması yağlarınıza veda ettirecek.
✎ Yaprak ÇETİNKAYA
Formsanté Dergisi Nisan 2012 Sayısı