MARTİNİ BARDAĞINDA ÇİLEK MUS
(Süt köpüğü eşliğinde)
Malzemeler (5 kişilik)
Çilek mus
250 gr. beyaz çikolata
15 gr. jelatin
600 gr. krema
Süt köpüğü
100 gr. süt
50 gr. pudraşekeri
50 gr. krem peynir
* Tüm malzemeyi köpük haline gelene kadar çırpın.
Beyaz çikolatayı mikro dalga fırında ya da sıcak su üzerinde benmari usulü eritin. Ardından jelatini sıcak suda eriterek erimiş çikolataya ekleyin. 100 gram kremayı kaynatarak bu karışıma ilave edin. Üzerine çırpılmış 500 gram kremayı da ekleyin ve hepsini karıştırın. Son olarak 200 gram çilek püresini karışıma ekleyip karıştırın. Hazırladığınız musu martini bardağına dökün. Yaptınız süt köpüğünü üzerine ilave edin ve çileklerle süsleyerek servise hazır hale getirin.