FESLEĞENLİ, AHUDUDULU, MASCARPONE PEYNİRLİ DONDURMA
Malzemeler (5 kişilik)
90 gr. krema
50 gr. süt
50 gr. yumurta
5 gr. nişasta
70 gr. toz şeker
1/4 paket vanilya
1/3 kuru fesleğen
80 gr. mascarpone peyniri
Süt ve kremayı ocakta kaynamaya bırakın. Yumurta, toz şeker, vanilya ve nişastayı ayrı bir kapta bir çırpma teli yardımı ile karıştırın. Sütlü kremalı karışımın bir kısmını azar azar yumurtalı karışıma yedirin ve akıcı hale gelene kadar çırpma teli ile karıştırmaya devam edin. Ardından bu karışımı, kaynamakta olan süt ve kremalı karışıma döküp karıştırarak pişirin. Piştikten sonra ocaktan alıp soğuk su ya da buzun üzerinde hızla soğutun ve mascarpone peyniri ilave edin. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Dondurmanızı derin dondurucuya koyup belirli aralıklarla karıştırın. Ahududu ve fesleğen yapraklarıyla birlikte servis edin.