Diğer
    Ana SayfaGeziPalandöken

    Palandöken

    -

    Tamam, itiraf ediyorum, benimki ilk görüşte aşktı. Ama onu zamanla daha da çok sevdim. Her gidip geldiğimde farklı yönlerini keşfettim… Erzurum-Palandöken’den bahsediyorum ve ne kadar uğraşırsam uğraşayım gördüğüm güzellikleri sizlere tam olarak aktaramayacağımı biliyorum.

    Elif Duran

    Bilgisayarın başına oturmuş deli gibi saçlarımla oynuyorum. Annem görse çok kızar. İyi de bu sefer geçerli bir mazeretim var. İşim hiç kolay değil. Palandöken'le ilgili bir yazı yazmak, hem de elimden gelenin en iyisini yazmak istiyorum… İstiyorum ki, bu yazıyı okuyan herkes etkilensin, gitsin, görsün ve orayı benim kadar sevsin.
    Peki ama nereden başlayacağım ben? En iyisi beni çok mutlu eden şu iki harf ve üç sayıdan başlayayım; TK 668. İstanbul-Erzurum uçağının sefer sayısı. Beni mutlu ediyor çünkü ne zaman onu bir biletin üzerinde görsem bu kısa bir süre sonra Erzurum'da olacağım anlamına geliyor…

    İşte yine buradayım

    Bu seferki istikamet Ski Resort Dedeman Palandöken. Bölgenin en eskisi. Tam bir dağ oteli. Burada Palandöken'in tadını çıkarmak, kayağın yanı sıra diğer kış sporlarını da yapmak mümkün. Genel Müdür Kemal Vardar da burasının bir otelden çok bir kayak kulübü olarak düşünülebileceğini söylüyor. Ruslar ve Hollandalılar başta olmak üzere yabancılar Palandöken'in güzelliğini çoktan keşfetmiş. Turizmciler onların varlığından memnun ama Aralık ayı başından beri burada yer bulmaya çalışan biri olarak, doyasıya kayan ve eğlenen Ruslara biraz kızgınlıkla bakıyorum. Gerçekten de şu aralar Palandöken'deki otellerde yer bulmak kolay değil. En iyisi siz uzun vadeli planlar yapın, yer bulmak için çalışmalara bir an önce başlayın. Neyse, önümüzdeki yıllarda Konaklı mevkiinde de otel ve kayak merkezi tesisleri hizmete açılacak ve bizler umarım yer bulmakta bu kadar zorlanmayacağız.

    Erzurum'un yanı başında…

    Palandöken'in en büyük özelliklerinden biri de Erzurum şehir merkezine çok yakın olması, sadece 4 kilometre mesafede. Tabii, bu zaten şehrin rakımının çok yüksek olmasının bir avantajı. İşte bu nedenle, canınız her istediğinde şehre inmeniz mümkün. Zaten buraya kadar gelip de Erzurum'u iyice dolaşmamak olmaz. Burası Doğu Anadolu'nun en gelişmiş şehri. Özellikle büyük hastaneleri civar kentlerin bütün yükünü çekiyor. Üniversitenin ve öğrencilerin şehre kattığı canlılık da gözden kaçmıyor. Atatürk Üniversitesi'nin kampusu ise insanı şaşırtacak kadar büyük ve güzel. Şehirde görülmeye değer pek çok tarihi anıt var. Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi, Erzurum Kalesi, Kongre Binası, Lala Paşa Camii ve Üç Kümbetler akla ilk gelenler. Eğer tarihe ve tarihi eserlere merakınız varsa, yanınıza iyi bir rehber alarak şehir turuna çıkın ve bu eserlerin hikayelerini size anlatmasını isteyin. Özellikle de Çifte Minareli Medrese'ninkini. Tarihi Taşhan'ı ise, meşhur Oltu taşından yapılmış süs eşyalarından satın almak için gezebilirsiniz. Erzurum'un Oltu ilçesinde çıkarılan oltu taşı siyah, organik özellikte bir taş ve süs taşlarıyla ilgilenen bazı uzmanlara göre bu taştan yapılmış eşyaları üzerinizde taşımak vücudunuzda biriken negatif enerjiyi atmak için ideal.



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz


    Tam bir sebze canavarıyım

    ‘Binbir Gece’ dizisindeki rolüyle her hafta evlerimize konuk olan, sevilen oyuncu Ceyda Düvenci “bakımlı, kendini her haliyle seven ve güvenen, sağlığına dikkat eden kadınlar...

    Diyette başarısızlık yoktur, vazgeçmek vardır

    Yeni kitabı ‘Afiyetle Diyet’’in raflardaki yerini aldığı bugünlerde Uzman Diyetisyen Dilara Koçak ile bir söyleşi yaptık ve ondan stil sırlarını öğrendik...Yeni kitabınızdan biraz bahseder...

    Tek yaptığım spor oğlumla yürümek

    G.O.R.A'nın çekimleri için ne diyeceksiniz?Çekileli uzun zaman oldu! İnsan bir şey çektiği zaman hemen seyretmek istiyor ama bu filmin başına hakikaten gelmedik şey kalmadı....