Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz

Pancarlı humus nasıl yapılır? Bağışıklığı güçlendiren bir tarif

0
pancarlı-humus

Turşusu, şalgamı, çorbası, salatası, yemeği… Canlı kırmızı rengiyle gözümüze, pek çok faydasıyla da sağlığımıza hitap eden pancar, adeta şifa deposu. Yeşil yaprakları demir, A ve C vitamininden oldukça zengin. Yumru ve kök kısmı da folik asit, manganez, potasyum ve posa kaynağı. Acıbadem Bakırköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz, içerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklığı güçlendiren, pek çok hastalığı önleyici etkiye sahip olan pancara, kış mevsiminde soframızda düzenli olarak yer vermemiz gerektiğine dikkat çekerek, lezzetli bir tarifi Formsanté okurlarıyla paylaşıyor. İşte pancarlı humus tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları:

PANCARLI HUMUS TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 küçük boy pancar
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım limonun suyu

PANCARLI HUMUS TARİFİ YAPILIŞ AŞAMALARI

  • Pancarları kabuklarıyla beraber haşlayın.
  • Ardından kabuklarını soyun.
  • Doğradıktan sonra; nohut, tahin, limon suyu, sarımsak, kimyon, tuz ve zeytinyağıyla birlikte pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek blender’dan geçirin.

BU İÇERİKLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here