Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetPatlıcan sapı suyu nasıl yapılır? Patlıcan sapı faydaları

    Patlıcan sapı suyu nasıl yapılır? Patlıcan sapı faydaları

    -

    Ispanaktan sonra en zengin demir içeren sebze olan patlıcan ve patlıcan sapının suyu son zamanlarda oldukça merak edilen konuların başında geliyor. Patlıcanın faydaları biliniyor, peki ama ya patlıcan sapının faydaları? Dr. Fevzi Özgönül hem patlıcan sapının faydaları konusunda bilgiler veriyor hem de patlıcan sapı suyu tarifi veriyor.

    Çoğu kişi tarafından bilinmediği için hiç kullanılmadan kesilip çöpe atılan patlıcan sapının bilinmeyen çok önemli faydaları var. İçerdiği A, B1, B2 ve C vitamin ve mineraller sayesinde hastalıklara karşı bize yardımcı olur.

    PATLICAN SAPI FAYDALARI

    • Hemoroide iyi geliyor,
    • Cilt ve saç sağılığı gibi sorunlarımızı gidermeye yardımcı oluyor
    • Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor
    • A ve B1 vitaminleri sayesinde göz sağlığına katkıda bulunuyor
    • Lifli yapısı sayesinde sindirim sistemimizin düzenli çalışmasına destek oluyor
    • C vitamini ile cilde parlaklık veriyor
    • Solunum yolu hastalıklarına karşı koruyor
    • Sahip olduğu doğal nikotin ile sigarayı bırakmak isteyen kişilere  kolaylık sağlıyor
    • Yorgunluğun giderilmesini ve demir emiliminin artmasını sağlıyor
    • İnsülin direncini dengeliyor
    • Antioksidan yapısından da zengin olduğu için vücudumuzdaki toksinlerin atımını kolaylaştırır.

    patlıcan sapı

    PATLICAN SAPI SUYU NASIL TÜKETİLİR, NASIL İÇİLİR?

    Bu kürü uygularken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunuyor. Bu 5 günlük süreç içerisinde bulgur, domates, turşu, sirkeli, mayalı ve acılı (pul biber, isot ve acı biber) yiyeceklerden uzak durmanızda fayda var. Çünkü bu besinler hemoriod gibi hastalıkları tetikleyebilir.

    PATLICAN SAPI SUYU NASIL YAPILIR?

    Malzemeler

    - Advertisement -
    • 10 patlıcan sapı
    • 12 bardak su
    • 1/2 çay bardağı limon suyu
    • 1 tatlı kaşığı tuz

    Hazırlanışı

    Kesilen patlıcan saplarını bir tencereye alın ve malzemeleri ekleyin. Kaynayıncaya kadar kapağını açmamaya dikkat edin, hatta soğutmak için dahi açmayın. Yeteri kadar soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Hazırladığınız bu karışımı 5 gün boyunca sabah akşam aç karnına için.

    Not: Her bünye farklı olabilir, doktorunuza danışmadan yemeyiniz!



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz