✓ Doğruluğu kontrol edilmiş makale

Dyt. Perihan Kılıç


Ana Sayfa Beslenme & Diyet Pratik, sağlıklı ve düşük kalorili ara öğün tarifleri

Pratik, sağlıklı ve düşük kalorili ara öğün tarifleri

Diyet yapmak tatsız tuzsuz yemekler veya aç kalmak anlamına gelmez. Bütün besin gruplarının bulunduğu bir beslenme programı uygulamak gerekir. Ara öğünlerde de 100-200 kalori arası sağlıklı besinler tüketmek kilo vermeye ve kilo kotrolüne yardımcı olur. İşte Diyetisyen Perihan Kılıç‘ın sizler için hazırladığı pratik, sağlıklı ve düşük kalorili ara öğün seçenekleri…

MENÜ

Şekersiz-Unsuz Brownie

Dereotlu Yulaflı Kurabiye

Tahıl Salata

3 Malzemeli Şekersiz Chialı Şeftali/Çilek Reçeli

Tarifler

ŞEKERSİZ-UNSUZ BROWNIE *

4 kişilik

  • 1/2 su bardağı çiğ badem
  • 1/2 su bardağı çiğ fındık
  • 15 adet çekirdeği çıkarılmış hurma
  • 3 adet gün kurusu
  • 1/4 su bardağı ham kakao

Tüm malzemeleri mutfak robotu ile karıştırın. Tepsiye yağlı kağıt koyup karışımı yayın. En az 30 dk buzdolabında bekletin. Üzerine bitter çikolata sosu yapabilirsiniz.

YULAFLI, DEREOTLU KURABİYE *

4 kişilik

Pişme süresi: 30-35 dk

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 6 yemek kaşığı yulaf unu/tam buğday unu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yulaf kepeği
  • ¼ demet rendelenmiş dereotu
  • 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

Yoğurt, yulaf unu ve yulaf kepeğini karıştırın. Karışım aldığı kadar yulafı ve unu karıştırın. Tam buğday ununu yarısını ekleyin.1 çay kaşığı tuzu ilave edin. 1 adet yumurtayı kırıp karıştırın. Dereotu, kekik ve kabak çekirdeklerini ekleyip homojen dağılana kadar karıştırın. Kaşık yardımı ile yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerini yeşil zeytin veya çörek otu ile süsleyebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika-üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

1 adet:230 kalori

Toplam 4 adet

Kahvaltıda veya öğleden sonraki ara öğünde çay veya ayran ile yiyebilirsiniz.

TAHIL SALATA *

(1 kişilik)

Malzemeler

  • 1 adet haşlanmış yumurta—-isteğe bağlı
  • 1 su bardağı haşlanmış buğday
  • 2 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 2 yemek kaşığı haşlanmış maş fasulyesi
  • 4 adet kuru domates
  • 2 bütün ceviz—50 gr
  • 1 kapya biber—150 gr
  • 1/4 demetDereotu
  • 3-4 tane Fesleğen

SOS

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı—10 gr
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi—6 gr
  • Tuz

Yapılışı: Haşlanmış tahılları salata kasesinde karıştırın. Ceviz, kurutulmuş domates,yumurta, biber ve yeşillikleri de ekleyin. Sosu için gerekli malzemeleri karıştırıp ekleyin. Afiyet olsun ?

3 MALZEMELİ CHİALI ÇİLEK REÇELİ *

  • 1 sb çilek
  • 1 yemek kaşığı chia
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı su

Yapılışı: Çilek ve balı blender ile karıştırın. Geceden su içinde beklettiğimiz chia tohumlarını da karışıma ekleyelim. Hazırladığımız en doğalından reçelimizi buzdolabında saklayabiliriz. Afiyet olsun…

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here