Protez tırnak trendi tüm dünyada hızla yayılmaya devam ediyor. Kadınların sıkça tercih ettiği, tırnak manikürüne yeni bir soluk getiren protez tırnak eğitimine ‘’Nasıl ve nereden başlanmalı? Hangi teknik kullanılmalı?’’ gibi merak edilen tüm soruları başarılı tırnak sanatçısı ve protez tırnak eğitmeni Atiye Çolaklı cevapladı.
Bakımlı ve güzel görünen eller için tırnak bakımı büyük önem taşıyor. Konforlu bir şekilde daima bakımlı el ve tırnaklar için protez tırnak en çok tercih edilen yöntemlerden biri. Tırnak yapısına göre uygulanan tekniğin çok önemli olduğunu belirten başarılı tırnak sanatçısı ve protez tırnak eğitmeni Atiye Çolaklı, “Protez tırnak ilk çıktığı zamanlar, daha çok akrilik toz ile yapılan işlemler ön plandaydı. Fakat zamanla onun içeriğindeki zararlı etken maddeler sebebiyle tercih edilmedi. Şu an en çok ‘’Tips’’ sistemi tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra daha önceleri protez tırnakta bu kadar detaylı manikür yapılmıyordu. Sonradan Rus sistemi Türkiye’ye taşındı ve beğenilip tercih edilen bir teknik haline geldi” dedi. Çolaklı, burada tırnak yapısını tanıyıp ona uygun tekniğin özellikle uygulanması gerektiğini de söyledi.
PROTEZ TIRNAK EĞİTİMİNE NASIL BAŞLANMALI?
Atiye Çolaklı, ‘’Hiçbir bilgisi olmayan kişilerin kesinlikle 1. seviye eğitim diye adlandırdığımız bir eğitim programına dahil olmaları gerekiyor. Ben şu anda bölünmemek ve daha yeterli gelebilmek adına yalnızca 1. seviye eğitim veriyorum. Fakat benden eğitim alan tüm öğrencilerime her zaman benden eğitim aldıktan sonra başka eğitimlere de gidip kendinizi geliştirin diyorum. Çünkü bu mesleğin sonu yok ve sürekli değişerek gelişen bir sistem. Bu noktada bir şeyler katmak ve gelişmek için bu şart bence. Bir zaman sonra zaten profesyonelleşerek kendi tekniğinizi oluşturmaya başlıyorsunuz. Bu iş tamamen bol pratik yaparak geliştirilecek bir iş ve bu noktada eğitimde benim gözetimim altında muhakkak bolca pratik yaptırıyorum. Öğrencilerim bu sayede eğitimden sonra işlem yapacak seviyeye ve özgüvene sahip oluyorlar. Eğitimde en önemli noktalardan biri bu işi karşı tarafa sevdirebilmek. Çünkü karşı taraf bu sektöre heves ederek geliyor ve eğitmen olarak öğrencinin hevesini kıracak herhangi bir tutum demoralize edebilir. Bu yüzden bilgiden ziyade bu konulara da çok dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum.’’ diyerek sözlerini sonlandırdı.