Regl döneminin en çekilmez yanlarından biridir regl ağrıları. Değişen hormonlar, rahmin kasılması, stres gibi faktörler özellikle karnın alt kısmında sancılara neden olabilir. Peki, regl döneminde ağrıları nasıl dindirebiliriz? Regl döneminde adet sancısına iyi gelen çaylar nelerdir?
REGL AĞRILARINI TETİKLEYEN UNSURLAR NELERDİR?
Bazen yanlış beslenme, sigara, uykusuzluk gibi yan unsurlar da bu ağrıları tetikleyebilir. Kısa süren ama hem kadınların psikolojisini hem de sosyal hayatlarını olumsuz etkileyen bu durum çözümsüz değildir. Özellikle bazı bitki çayları, kaslarda gevşeme ve rahatlama sağladıkları için regl dönemi ağrılarında oldukça etkilidir.
REGL AĞRILARINA İYİ GELEN BİTKİ ÇAYLARI ve FAYDALARI
- Böğürtlen çayı
- Zencefil çayı
- Papatya çayı
- Safran çayı
- Civanperçemi çayı
- Nane çayı
BÖĞÜRTLEN ÇAYI
Antioksidan açısından zengin olan Böğürtlen çayı, C vitamini deposudur. bu sayede vücudunuza enerji verir ve regl dönemini de daha kolay geçirirsiniz.
ZENCEFİL ÇAYI
Bu çay tam bir adet söktürücüdür. adet dönemlerinde en çok tercih edilen çaylardan biri olan zencefil tam bir adet söktürücüdür. Ağrı kesici özelliği ile tanınan zencefil çayı, regl ağrınız olduğunda tüketilebilir.
PAPATYA ÇAYI
Sakinleştirici bir etkisi vardır. Hormonları düzenler, sinirleri yatıştırır, kasları gevşetir.
SAFRAN ÇAYI
Kısa sürede çözüme ulaşmanıza yardımcı olabilecek bir bitki de safran. Regl kanının vücuttan kolay atılmasını sağlar ve aynı zamanda ferahlık verir. Adet söktürücü etkisiyle birlikte ağrılarınızın daha kısa sürede ortadan yok olmasını sağlar.
CİVANPERÇEMİ ÇAYI
Regl başlamadan üç gün önce içmeye başladığınız civanperçemi çayı daha kolay bir regl dönemi geçirmenize yardımcı olur. Sancıları önler ve regl dönemini daha aktif geçirmeni sağlar.
NANE ÇAYI
Regl ağrılarını çok iyi hafifleten bitki çaylarından biri nane çayıdır. Gerginliği azaltır. Karın kaslarını rahatlatarak krampların önüne geçer. Regl döneminden dolayı görülen şişkinliğin giderilmesinde oldukça etkilidir.
NOT: Tabii ki bu bitki çaylarını 2 fincandan fazla tüketmemelisiniz. Tıbbi tedavinin yerine geçmedikleri gibi, herhangi bir rahatsızlığın ya da alerjin varsa öncesinde mutlaka doktoruna da danışmalısınız.
İLGİLİ İÇERİKLER
- Regl öncesi şişkinlik neden olur? İşte şişkinliği önlemenin yolları
- Kadınların regl döneminde en çok istediği 6 şey
- Adet (Regl) ağrısına ne iyi gelir? Şiddetli adet sancısının nedenleri ne?
- Regl ile ilgili doğru bilinen 10 yanlış: Denize girme, tampon kullanma!