Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetRenk renk meyve-sebze sularıyla hücrelerini besle

    Renk renk meyve-sebze sularıyla hücrelerini besle

    -

    Beslenmenize çiğ sebze ve meyvelerin gücünü katın. Sebze ve meyveleri süper tohumlarla, baharatlarla karıştırın, renk renk, birbirinden lezzetli içeceklerle hücrelerinizi besleyin, serinleyin, arının… 

     

     

    - Advertisement -

     

    Pancar ve orman meyvelerinden gelen davetkar renk, smoothie’nin içindeki antioksidanların da ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Pancara rengini veren betalain antioksidan, antienflamatuar ve detoks özellikleri ile biliniyor. 

    PANCARLI ORMAN MEYVELİ SMOOTHİE
    1 porsiyon 297 kalori, 5 g yağ, 57 g karbonhidrat, 6 g diyet lifi, 41 g şeker, 8 g protein içeriyor. 

    Malzemeler: 

    • 2 yemek kaşığı yoğurt 

    • 1/2 bardak taze sıkılmış portakal suyu 

    • 1 kase dondurulmuş ya da taze karışık orman meyvesi 

    • 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi 

    • 1/2 pancar (50 g) 

    • 1 tatlı kaşığı bal ya da Agave şurubu 

    • 2-3 küp buz 

    Hazırlanışı: 

    Pancarı çiğ ya da dilerseniz fırınlanmış olarak kullanabilirsiniz. Tüm malzemeyi blender’a koyup çekin. Taze olarak, hemen tüketin. 

    GÜNEŞ SARISI TROPİK KOKTEYL 

    1 porsiyon 140 kalori, 0,6 g yağ, 34,8 g karbonhidrat, 3,6 g diyet lifi, 22 g şeker, 2 g protein içeriyor. 

    Malzemeler (2 porsiyon): 

    • 1 adet muz 

    • 1/2 bardak taze portakal suyu 

    • 1/2 kase doğranmış ananas 

    • 1/2 bardak Hindistan cevizi suyu 

    • 1 çay kaşığı lime suyu 

    • 1 dal taze nane 

    Hazırlanışı: 

    Tüm malzemeleri blender’da homojen bir hale gelene kadar karıştırın. Nane yapraklarıyla süsleyip taze olarak servis edin. Parlak sarı renk vermek ve besin değerini artırmak için karışıma bir çay kaşığı zerdeçal ekleyebilirsiniz.

    KİVİLİ AHUDUDULU SMOOTHİE
    1 porsiyon 198 kalori, 2 g yağ, 43 g karbonhidrat, 5,8 g diyet lifi, 32 g şeker, 4,4 g protein içeriyor. 

    Malzemeler (3 porsiyon): 

    2 adet kivi 

    • 1 bardak dondurulmuş ahududu 

    • 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu 

    • 1 bardak soya sütü 

    • 2 çay kaşığı chia tohumu 

    Hazırlanışı: 

    Kivileri soyup kabaca doğrayın. Ahududuların bir kısmını içeceğinizi süslemek için ayırın. Tüm malzemeyi blender’ın haznesine koyup 1 dakika karıştırın. Ahududu taneleri ile süsleyip, taze olarak servise sunun. 

    KIRMIZI BİBER HAVUÇ VE DOMATES KOKTEYLİ
    1 porsiyon 59 kalori, 0,6 g yağ, 11 g karbonhidrat, 3,3 g diyet lifi, 7,3 g şeker, 1,8 g protein içeriyor. 

    Malzemeler (1 porsiyon): 

    • 1 adet orta boy havuç 

    • 1/3 kırmızı çan biber 

    • 1 adet domates 

    • 1/2 limonun suyu 

    Hazırlanışı: 

    Limon hariç tüm malzemeleri kabaca doğrayıp blender’ın haznesine koyun. Limonu sıkıp üzerlerine dökün. Tüm malzemeyi blender’da çekip, taze olarak tüketin. Eğer acıdan hoşlanıyorsanız acı kırmızı biber ya da acı sos ekleyebilirsiniz. 

    BAHARATLI YEŞİL SMOOTHIE 
    1 porsiyon 148 kalori, 0,7 g yağ, 35 g karbonhidrat, 8 g diyet lifi, 22 g şeker, 4 g protein içeriyor. 

    Malzemeler (2 porsiyon): 

    • 1 adet yeşil elma 

    • 1 adet portakal 

    • 1/2 salatalık 

    • 1 küçük limon 

    • 1 fındık tanesi kadar zencefil 

    • 1 avuç taze bezelye 

    • 1 bardak su 

    Hazırlanışı: 

    Elmayı ikiye bölüp çekirdek yatağını çıkarın. Zencefil, portakal ve limonu soyun. Blender’ın haznesine önce suyu koyun. Üzerine diğer malzemeleri ekleyin ve çekin. Homojen bir hale gelince bardaklara boşaltıp, taze olarak tüketin. 

    Formsanté 2016 – Nisan sayısı
    Aytaç Özkardaş Gozzi 
    Fotoğraflar: Ozan Kutsal 
    Aksesuarlar: Crate&Barrel 



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz