Restoran rehberi

Yemeyi, özellikle restoranda yemeği seviyorsunuz ama kilo almak istemiyorsunuz öyle mi? O zaman size müjdeli bir haberimis var. İspanyol mutfağından Fransız mutfağına pek çok uluslararası lezzeti ve yemeğin kalori tuzaklarını, etkili yağ yakıcılarını ya da sindirime katkı sağlayan besinlerini bir rehber halinde sunuyoruz.

Yeşim Nur Mantaş

İTALYAN MUTFAĞI
ÖZELLİĞİ: En büyük özelliği yemek öncesi alınan aperatiflerden zengin olması. Hafif çorbalar, domates-fesleğenli salata, carpaccio veya karışık salata gibi. Ana yemekler ızgara etler, balıklar…

TAYLAND MUTFAĞI
ÖZELLİĞİ: Her şeyden önce başlangıçları kilo yapmıyor. Haşlama veya füme bazlı tavuk eti veya deniz ürünleri bunlardan bazıları. Yeşil papaya veya dana eti salatası da fena sayılmaz. Balık çeşitleri de “hafif” sınıfta yer alan yiyeceklerden…

JAPON MUTFAĞI
ÖZELLİĞİ: Japon mutfağı deyince akla ilk suşi geliyor tabii. Balık, sebze ve pirincin lezzetli karışımına artık İstanbul da yabancı değil…

ÇİN MUTFAĞI
ÖZELLİĞİ: Çin mutfağında buharda yapılmış sebzeler, füme tavuk ve ördek etinden yapılan İngwer çorbası hafif başlangıçlar…

FRANSIZ MUTFAĞI
ÖZELLİĞİ: Balık ve sebze spesiyaliteleri, soğan çorbası ve ızgara istiridye yiyebilecekleriniz arasında…

İSPANYOL MUTFAĞI
ÖZELLİĞİ: Sebze çorbası Gazpacho veya beyaz şarap sosunda midyeler hafif başlangıçlardan. Tapas adı verdikleri küçük aperatifler önemli yer tutuyor…

Devamı Nisan 2005 sayısında…

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here