Diğer
    Ana SayfaYazarClara Seren AmramSadeliğin, uyumun ve asaletin rengi: Bej

    Sadeliğin, uyumun ve asaletin rengi: Bej

    -

    clara-seren-amran20130731-3Doğal ve sade olduğu için yemeklerde bej rengi çok aldatıcıdır. Bu özellikleriyle bize güven vererek yanıltabilir; boş kalorilerle yüklü, hatta zararlı besinleri yememize neden olabilir. Rafine edilmiş bisküvi, makarna, un, ekmek gibi liflerinden ve tabii vitaminlerinden arındırılmış, sadece karbonhidrat içeren birçok besinin satın alındığında ya da hazırlandığında rengi bejdir. Bunlardan uzak durmanızı ve her gün bir gökkuşağındaki renklerin her birini doğal olarak taşıyan besinleri yemenizi öneririm!

    Her sabah ya da en azından haftada dört defa, kahvaltıdan önce bir bardak sıcak suya bir dilim limon ve bir dilim zencefili ekleyip içmek çok iyi gelir. Aynı zamanda demlenmiş zencefili sıcak veya ılıkken gün boyunca sadece detoks etkisi için iyi bir tonik olarak kullanabilirsiniz.

    ZENCEFİL
    * Hazmı kolaylaştırma ve hazmı düzenleme özelliklerinin yanı sıra birçok sebepten kaynaklanan (hamilelik, yol tutması ve kemoterapi) mide bulantısını, baş dönmesini ve kusmayı önler.
    * Ağrı kesici, antihistaminik ve iltihap sökücü özelliklere sahip.
    * Vücudu ısıtıcı etkiye sahip olduğundan terlemeye yardımcı olur (Akşamdan kalma olduğunuzda toparlanmak için iyidir).
    * Rahat ve deliksiz bir uyku uyumanıza destek olur.
    * İshali keser.
    * Soğuk algınlıklarına karşı etkin direniş sağlar.

    Eğer bir enerji içeceği arıyorsanız, zencefil çayı için. Zencefil çayı, daha başka birçok yararının yanı sıra, muhteşem canlandırıcıdır. Enerji verici etkileri olan, sağlığa son derece yararlı bir doğal çay.

    NOHUT
    Bej renkli bir başka özel besin de nohut. Mükemmel bir bitkisel protein kaynağı olmasının yanı sıra, kalsiyum, magnezyum, demir, fosfor, potasyum, çinko, manganez, beta-karoten ve yüksek oranda folik asit de içeren nohut ayrıca böbreklerin çalışmasına yardımcı olur ve sindirim sistemini temizler.

    - Advertisement -

    Şimdi de bu iki besinle Clarita’s Way usulünde kolayca hazırlayabileceğiniz iki ayrı tarif…

    clara-seren-amran20130731-4HUMUS
    Malzemeler
    * 2 bardak haşlanmış nohut
    * 2 çorba kaşığı tahin
    * 2 diş ezilmiş sarımsak
    * 1/3 bardak limon suyu
    * Damak tadınıza göre tuz ve karabiber

    Hazırlanışı
    Yumuşak, krema kıvamında bir ezme haline gelene kadar blender’da bütün malzemeleri iyice karıştırın. Eğer kıvam yoğunsa ve iyi karışmıyorsa, yavaş yavaş biraz ılık su ilave edin. Tadına bakın ve gerekli ilaveleri yapın; kırmızı biber, maydanoz, biraz zeytinyağı ve bütün nohut parçaları ile süsleyin.

    clara-seren-amran20130731-5ZENCEFİL ÇAYI
    Malzemeler
    * 40 g taze zencefil kökü
    * 2 limonun suyu
    * 4 çorba kaşığı saf bal
    * 4 bardak kaynamış içme suyu
    * 2 ekstra limon (Çay hazırlandıktan sonra üzerini süslemek için)

    Hazırlanışı
    Zencefilin kabuğunu soyup nemli iç kısmını rendeleyin. Cam bir kaseye veya bir sos tavasına kaynamış suyu koyun, rendelenmiş zencefilleri ve limon suyunu ekleyin. Güzelce karıştırın. Üzerini kapatıp 10-15 dakika demlenmesini bekleyin. Bez veya normal bir süzgeç yardımıyla süzün. Balı ekleyin, iyice karıştırın. Damak tadınıza göre ekşi veya tatlı olmasını istiyorsanız ekstra limon suyu veya bal katın. İki limonu ince dilimler halinde ilave edin.

    Kendinizi bitkin ve yorgun mu hissediyorsunuz? Boğazınız mı ağrıyor? Üşüttünüz mü? Ya da sadece etrafınızda herkes hasta ve siz de hasta olmaktan korunmak mı istiyorsunuz? Fazla çalışıyorsunuz ve özellikle son zamanlarda, daha da mı yoğun ve yorgunsunuz? Hemen kendinize bir bardak Clarita’s Way’in nefis, içinizi ısıtıcı ve son derece canlandırıcı zencefil çayından hazırlayın ve afiyetle için.

    İpucu
    ‰ Bu nefis ve son derece iç ısıtıcı doğal çay her evde her mevsimde mutlaka bulunmalı.
    ‰ Bir cam şişeye koyup buzdolabında üç-beş gün muhafaza edebilirsiniz.

    Bana her zaman Twitter’dan @claritasway adresinden ulaşabilirsiniz.

    Formsanté Dergisi Temmuz 2013 Sayısı



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz