Diğer
    Ana SayfaSağlıkSağlıklı beslenin, sağlıklı yaşlanın

    Sağlıklı beslenin, sağlıklı yaşlanın

    -

     Yeni bir araştırma, yaşlanmayla birlikte ortaya çıkan moleküler değişikliklerin üzerinde yediklerimizin de etkisi olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre vücudun selenyum ve D vitamini durumu, yaşlılık belirtilerini aza indirgemeye yardımcı oluyor. Aynı araştırmada obezitenin bu değişikliklerin artmasını hızlandırdığı da görüldü. Araştırmadan çıkan tüm sonuçlar bize yediklerimizin sağlıklı yaşlanma üzerinde rol oynadığını gösteriyor.

    subat-2013-vitamin-raporu-resim-2İyot seviyenize dikkat edin
    Anne ve doğmamış çocuk üzerinde olumsuz etkileri olan iyot seviyesi, hamileler için kritik önem taşıyor. İyot, vücudun az miktarlarda gereksinim duyduğu elementlerden biri. Hamileliğin erken döneminde iyotun böbrekten fazla atılımı nedeni ile vücudun gereksinimi artıyor. Amerikan Gıda ve Beslenme Dairesi günlük iyot ihtiyacını 2001 yılında yeniden hesapladı. Buna göre günlük önerilen iyot alımı:
    * Hamilelerde 220 mikrogram
    * Emzirenlerde 290 mikrogram

    subat-2013-vitamin-raporu-resim-3Koruma kalkanı: Ekinezya
    Bağışıklık sistemininin etkisini güçlendirmeye yardımcı en bilinen bitki hiç kuşkusuz ekinezya. Huni şeklindeki bu mor çiçek, her iklimde kolayca yetişebilmesi sayesinde bütçe dostu bitkisel çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Bazı çalışmalar ekinezyanın grip ve soğuk algınlığının seyrini kısaltmaya yardımcı olduğu tezini destekliyor. Bu bitki, hastalığın semptomları ortaya çıkar çıkmaz alınmalı ve mutlaka yüksek kalite, standardize edilmiş içeriğe sahip olmalı.

    subat-2013-vitamin-raporu-resim-4O bir “serbest radikal avcısı”
    İşi, sağlıklı kemik gelişimi, cinsiyet hormonlarının yapımı, sinir sisteminin gelişimi ve vücut direncinin artırılmasını sağlamak olan manganez, vücudumuzu serbest radikallerden koruyor. Prof. Dr. Metin Özata, “Vitamin, Mineral ve Bitkisel Ürün Rehberi” kitabında manganez eksikliğinin seks organlarının gelişiminde bozulmalara, kemiklerde anormallik ve erimelere, gizli şekere, metabolizmada karbonhidrat ve yağ oranı bozukluklarına neden olduğunu anlatıyor. Bunu düzeltmek için bakır, çinko ve kalsiyumla birlikte günde 5 miligram manganez alınınca organizmanın rayına oturduğunu ekliyor.
    Nerelerde bulunur? Tam tahıllar, ceviz, badem, yapraklı sebzeler (ıspanak gibi) ve çay. Günlük ihtiyaç ne kadar? Günlük ihtiyaç 1,8-2,3 miligram.

    - Advertisement -

    Formsanté Dergisi Şubat 2013 Sayısı



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz