Sıcak hava iştahınızı kaçırıyorsa, bu tarifler tam size göre… Lezzetli ve besleyici bu salatalarla hem öğün atlamazsınız hem de sağlıklı beslenebilirsiniz. Vitamin, mineral, protein… Hepsi burada!
Maydanozlu ton balıklı salata
Malzemeler: Kıvırcık salata, maydanoz, dereotu, kiraz domates, yağsız ton balığı, limon.
Hazırlanışı: Kıvırcık salatayı ve dereotunu ince ince kıydıktan sonra karıştırın. Üzerine yağsız ton balığını ekleyin. Kiraz domates, maydanoz ve limon dilimleriyle salatanızı lezzetlendirebilirsiniz.
Karışık mevsim salatası
Malzemeler: Reyhan, maydanoz, roka, domates, salatalık, renkli biber.
Hazırlanışı: Reyhan, maydanoz ve rokayı elinizle küçük parçalara ayırın. Üzerine dilimlenmiş domates ve salatalıkları ekleyin. Salatanızı jülyen doğranmış renkli biberlerle süsleyin.
Peynirli salata
Malzemeler: Kıvırcık salata, kiraz domates, salatalık, soğan, beyaz peynir, siyah zeytin.
Hazırlanışı: Kıvırcık salatayı ince ince kıyın. Kiraz domatesleri ikiye bölün. Salatalık ve soğanı halkalar halinde doğrayın. Hazırladığınız malzemeleri karıştırdıktan sonra üzerine siyah zeytin ve küp şekilde doğradığınız peynirleri ekleyin.
Izgara tavuklu mevsim salatası
Malzemeler: Yağsız tavuk eti, atom salata, kiraz domates, salatalık, kırmızı lahana, yeşil biber, havuç.
Hazırlanışı: Atom salata ve kiraz domatesi küçük parçalar halinde doğrayın. Kırmızı lahana, salatalık ve yeşil biberi halka halka kesin. Atom salata, kiraz domates, kırmızı lahana, salatalık ve yeşil biberi bir kapta karıştırın. Hazırladığınız karışımın üzerine ızgarada pişirdiğiniz tavuk etini küçük parçalar halinde ekleyin. Salatanızı süslemek için rendelenmiş havuç kullanabilirsiniz.
Ton balıklı makarna salatası
Malzemeler: Burgu makarna, domates, kıvırcık salata, yağsız ton balığı, yeşil ve siyah zeytin.
Hazırlanışı: Burgu makarnayı haşlayın. İri parçalar halinde doğradığınız kıvırcık salata ile önceden haşlayıp, soğumaya bıraktığınız makarnayı karıştırın. Halka halka doğradığınız yeşil ve siyah zeytinler ile yağsız ton balığını hazırladığınız karışıma ekleyin.
Salatalarınızı zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve farklı baharatlarla tatland›rabilirsiniz.
Ayşegül Uyanık Örnekal
Formsante Dergisi Ağustos 2011 Sayısı