Ana Sayfa Beslenme & Diyet Sarımsak faydaları nelerdir? Zararı var mıdır? Siyah sarımsak nedir?

Sarımsak faydaları nelerdir? Zararı var mıdır? Siyah sarımsak nedir?

Kimi kokusundan kimi tadından hoşlanmıyor! Oysa 33 çeşit kükürtlü bileşik, 17 çeşit aminoasit, potasyum, selenyum ve çinko barındıran sarımsağın yararları saymakla bitmiyor. Peki, hangi hastalıklara iyi geliyor? Sarımsağın faydaları nelerdir? Siyah sarımsağın farkı nedir?

Bu bitkinin zehirlenmeler ve katkı maddelerinin vücuttan atılması üzerinde yararlı olduğu düşünülüyor. Sarımsağın bakteriler karşısında öldürücü özellik taşıdığını keşfeden Louis Pasteur’e göre 1 ml çiğ sarımsak suyu 60 mg penisilin kadar etki gösteriyor.

SARIMSAK FAYDALARI *

  • Kanda pıhtılaşmayı önlüyor,
  • Damar tıkanıklığı ve kalp hastalıkları riskini azaltıyor
  • Kan yağlarının dengelenmesinde etkili oluyor
  • Antibiyotik etkisi sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor
  • Enfeksiyon hastalıklarına ve soğuk algınlığına yakalanma riskini azaltıyor
  • Kötü kolesterolün azaltılmasında etkili oluyor

SARIMSAK ZARARLARI *

Sarımsağın haftada 2-3 kez 1-2 diş çiğ olarak yenmesi öneriliyor. Ancak kararında tüketilmesi de önemli. Kan hastalığı olan kişilerde kanı seyrelten sarımsak, dışarıdan uygulandığında cildi tahriş edebiliyor, yoğun gaz hissine, karın ağrılarına ve bazı kişilerde alerjiye yol açabiliyor.

Not: Her bünye farklı olabilir, doktorunuza danışmadan yemeyiniz!

SİYAH SARIMSAĞIN FAYDALARI NELERDİR? *

Eğer siz de sırf kokusu yüzünden sarımsağa burun kıvıranlardansanız, bu haber tam size göre… Sarımsağın fermente edilmesiyle elde edilen siyah sarımsak hem kokusuz hem de normal haline göre çok daha faydalı!

siyah sarımsak

Ecz. Mehmet Müderrisoğlu, siyah sarımsağın kanser, kalp sağlığı, bağışıklığın güçlendirilmesi, cilt sağlığı gibi birçok konuda faydalı olduğunu belirterek, “Enerji, vitamin, protein, mineral kaynağı olmanın yanında sağlığımız açısından yararlı 200’den fazla bileşik içeriyor. Sarımsağın fermente edilmesiyle elde edilen siyah sarımsak normal sarımsak gibi kokmuyor. Fermantasyon sırasında besin değeri artarken, tadındaki acılık da kayboluyor. Yüksek oranda antioksidan özellik taşıyor” diyor. 

 

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here