Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetSayarak zayıflamaya var mısınız?

    Sayarak zayıflamaya var mısınız?

    -

     

    06022014 diyet3VAZGEÇEMEDİĞİNİZ GIDALARIN FORMÜLÜ

    4 YEMEK KAŞIĞI MANTI  = 2 tahıl+1 et+ 1 süt+2 yağ

    4 ADET YAPRAK SARMA = 1 tahıl+1 yağ

    2 TOP DONDURMA = 1 tahıl+1 süt

    - Advertisement -

    4 ADET MERCİMEKLİ KÖFTE = 1 tahıl+1 et+1 yağ

    1 DİLİM PASTA = 4 tahıl+2 yağ

    33’LÜK BİRA = 2 tahıl

    BİR KADEH ŞARAP = 1 tahıl+1 yağ

     

    TARİFLER

     

    KABAKLI BÖREK

    Malzemeler

    * 4 adet kabak

    * 3 adet yumurta

    * 1/2 bağ maydanoz

    * 1/2 bağ dereotu

    * 200 g az tuzlu beyaz peynir

    * 1 yemek kaşığı zeytinyağı

    * Kırmızı biber

    * 1 adet yufka

    Yapılışı

    Kabakları rendeleyin, suyunu iyice sıkın. Yufkayı ince ince doğrayın. Dereotu ve maydanozu doğrayın. Peyniri rendeleyin ve tüm malzemeyi karıştırın. Yağlı kağıtta 200 derecede 35 dakika pişirin.

     

    HAMURSUZ MANTI

    Malzemeler

    * 1/2 karnabahar

    * 4 adet havuç

    * 1 kase yoğurt

    * 3 diş sarımsak

    * 200 g kıyma

    * 1 kuru soğan

    * 1 yemek kaşığı sumak

    * Kuru nane, karabiber

    Yapılışı

    Karnabahar ve yuvarlak doğranmış havuçları buharda haşlayın. Kıymayı soğanla kavurun. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın. Karnabaharı ve havuçları tabağın altına yerleştirin, üzerine yoğurdu dökün. En üste kavrulmuş kıyma koyun. Nane ve sumakla süsleyerek servis yapın.

     

    DÜŞÜK KALORİLİ ATIŞTIRMALIK

    Malzemeler

    * 1 yemek kaşığı sarı leblebi

    * 1 yemek kaşığı beyaz leblebi

    * 4 tane fındık

    * 4 tane badem

    * 1 tane ceviz

    * 1 yemek kaşığı kuru erik

    * 1 yemek kaşığı kuru vişne

    * 1 yemek kaşığı yabanmersini

    Yapılışı

    Tüm malzemeleri karıştırın ve açlık hissettiğinizde bir avuç yiyin. Bu karışım çerezin farkı, yağ miktarının diğer çerezlere göre daha düşük olması. Çünkü karışık çerezler fındık, fıstık, ay çekirdeği ve kabak çekirdeği ağırlıklı oluyor. Bu tarifte ise kuru meyveler ağırlıkta. Tüm bu karışımı yeseniz dahi 1/2 tahıl, 2 meyve, 2 yağ yemiş oluyorsunuz.

     

    RULO PASTA

    Malzemeler

    * 15-20 tane kuru hurma

    * 10-15 tane kuru kayısı

    * 1 yemek kaşığı kakao

    * 10 tane dövülmüş badem

    * 2 tane dövülmüş ceviz

    * 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi

    * 1 tatlı kaşığı tarçın

    Yapılışı

    Hurma ve kayısıları haşlayın. Hurma çekirdeklerini çıkarın, zarlarını soyun ve kayısılarla birlikte rondodan geçirin. Kakao, tarçın, badem ve cevizi ilave edin. Malzemeyi yuvarlayarak streç filme sarın, buzdolabında bekletin. Servis yaparken üzerine Hindistan cevizi serpin.



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz