Dyt. Perihan Kılıç

    Şekersiz, diyet güllaç nasıl yapılır? İşte güllaç tatlısı tarifi

    Şekersiz, diyet güllaç tarifi

    Ramazan denince akla gelen ilk tatlılardan biri de Güllaç… İlk dönemlerde mısır nişastasından açılan, kuruyan yufkalar süt ve şekerle ıslatılıp yenilirdi. Zamanla içine gül suyu da katılmaya başladı ve ‘güllü aş’ ismi verilen tatlı ortaya çıktı. ‘Güllü aş’ bir süre sonra da güllaç olarak anılmaya başlandı. Peki, güllaçı şekersiz haliyle denemeye ne dersiniz? Diyetisyen Perihan Kılıç‘ın sizler için hazırladığı hafif ve diyet bu Güllaç ile iftar sonrası mideniz yorulmayacak. Peki, şekersiz güllaç nasıl yapılır? İşte şekersiz, diyet güllaç tarifi…

    Malzemeler

    • 5 yaprak güllaç yaprağı
    • 12 adet hurma
    • 1 litre süt
    • 8 tam ceviz

    Şekersiz, diyet güllaç tarifi

    Hurmaları sıcak suda biraz yumuşatın yumuşayınca 1 bardak sütle blender ile pürüzsüz kıvama gelinceye kadar karıştırın. Kalan sütü de ekleyip ısıtın. Güllaç yapraklarını tek kat dizip üzerine 1-2 kepçe kadar süt döküp sonra tekrar bir kat daha güllaç yaprağı dizin. 3 kat olunca dövülmüş ceviz içlerini bu kata serpiştirin ve daha sonra kalan güllaç yapraklarını da tekrar kat kat dizin. Kalan sütü üzerine dökün, buzdolabında 1-2 saat bekletin.

    YORUM YAZIN

    Please enter your comment!
    Please enter your name here