Dyt. Perihan Kılıç

Şekersiz ve diyet güllaç tarifi nasıl yapılır? Malzemeler ve püf noktaları…

0
Şekersiz, diyet güllaç tarifi

Güllaç geleneksel lezzetlerden… İlk dönemlerde mısır nişastasından açılan, kuruyan yufkalar süt ve şekerle ıslatılıp yenilirdi. Zamanla içine gül suyu da katılmaya başladı ve ‘güllü aş’ ismi verilen tatlı ortaya çıktı. ‘Güllü aş’ bir süre sonra da güllaç olarak anılmaya başlandı. Peki, güllacı şekersiz haliyle denemeye ne dersiniz? Diyetisyen Perihan Kılıç‘ın sizler için hazırladığı hafif ve diyet bu güllaç ile mideniz yorulmayacak. Peki, şekersiz ve diyet güllaç tarifi nasıl yapılır? İşte şekersiz, diyet güllaç tarifi…

Şekersiz, diyet güllaç tarifi için gerekli malzemeler

  • 5 yaprak güllaç yaprağı
  • 12 adet hurma
  • 1 litre süt
  • 8 tam ceviz

Şekersiz, diyet güllaç tarifi yapılış aşamaları

  • Hurmaları sıcak suda biraz yumuşatın yumuşayınca 1 bardak sütle blender ile pürüzsüz kıvama gelinceye kadar karıştırın.
  • Kalan sütü de ekleyip ısıtın. Güllaç yapraklarını tek kat dizip üzerine 1-2 kepçe kadar süt döküp sonra tekrar bir kat daha güllaç yaprağı dizin.
  • 3 kat olunca dövülmüş ceviz içlerini bu kata serpiştirin ve daha sonra kalan güllaç yapraklarını da tekrar kat kat dizin.
  • Kalan sütü üzerine dökün, buzdolabında 1-2 saat bekletin.

BU İÇERİKLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here