Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetSevgilinin kalbine giden yolu arala!

    Sevgilinin kalbine giden yolu arala!

    -

    Sevgililer Günü’nde dışarı çıkmak yerine evde baş başa romantik bir yemek yemeye ne dersiniz? Mövenpick Hotel İstanbul’un baş aşçısı Andreas Erni, bu özel gün için bize nefis yemeklerin sırrını verdi. Haydi mutfağa; biraz yorulacaksınız ama sevgiliniz size bir kez daha âşık olacak!

    ZARGANA BALIĞI
    Akdeniz sebzeleri ile

    Malzemeler (2 kişilik)
    2 adet zargana balığı
    Yarım limon suyu
    1 demet deniz börülcesi
    Renkli biberler (yarım sarı, yarım kırmızı biber)
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı kıyılmış soğan
    1 diş kıyılmış sarımsak
    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı:
    Balık temizlenir. Kemiği çıkartılır fakat kafası ve kuyruğu bırakılır. Tuz, biber ve limon suyu ile marine edilir. Rulo yapılır. 80 derece buharda, 10 dakika pişirilir.

    Deniz börülcesi kaynar su içinde haşlanır ve kabuğunun soyulması için buzlu su içine alınır. Soğan, sarımsak ve ince doğranmış renkli biberler zeytinyağında sotelenir ve temizlenmiş deniz börülcesi ilave edilir, daha sonra tuz ve biber eklenir.

    - Advertisement -

    Tabağa deniz börülcesi konur ve üzerine buharda pişirilen zargana balığı yerleştirilir.

    BALLI KARAMEL MUS
    Altın kaplı bademli beyaz çikolata truffle ile

    Malzemeler (2 kişilik)

    Mus İçin: 50 gr. toz şeker, 25 gr. su,

    50 gr. krema, 1/8 adet çubuk vanilya
    1 adet yumurta sarısı, 12 gr. bal, 2.5 gr. yaprak jelatin, 75 gr. çırpılmış şekersiz bitkisel krema

    Truffle için: 15 gr. krema, 40 gr. beyaz çikolata, 15 gr. kavrulmuş file badem, 2 adet yenilebilir altın yaprağı

    Mus yapılışı:
    Toz şeker, su ile ıslatılıp ocak üzerinde karamelize edilir.

    Ayrı bir yerde krema ve vanilya çubuğu ısıtılır ve yavaş yavaş, renk almış şekerin içerisine karıştırılır. İki dakika kaynatıldıktan sonra kenara alınır ve soğumaya bırakılır.

    Başka bir kapta yumurta sarısı ve bal çırpılarak kabartılır ve soğuyan karamelin içerisine eklenir. Önceden soğuk su ile ıslatılmış jelatin eritilir ve karışımdan bir miktar ilave edilir, karıştırılıp geri dökülür. Son olarak çırpılmış bitkisel krema eklenir ve iyice karıştırılır. Kalıplara doldurulup buzdolabında sertleşmeye bırakılır.

    Truffle yapılışı:
    Krema kaynatılır ve kenara alınır. İçerisine beyaz çikolata parçalanıp ilave edilir. Badem ilave edilip çikolata eriyene kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Tamamen soğuduktan sonra el ile yuvarlanıp, altın yaprağı ile kaplanır.

    Buzdolabından ve kalıptan çıkartılan musun üzerine truffle konulur ve servis edilir. (Mövenpick aşçıları karamel musu deniz kabuğu şeklindeki çikolatanın içerisine yerleştirdiler. Ancak çikolatadan deniz kabuğu yapmak ayrı bir ustalık istiyor, siz tatlınızı dilediğiniz şekilde dekore edebilirsiniz.)

    Haberin devamı 2010 şubat sayısında…



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz