Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetŞifalı otların gücü adına!

    Şifalı otların gücü adına!

    -

    Buyrun, çekinmeden yiyin lütfen. Çünkü şifalı otlar sıcak günlerde ihtiyacınız olan vitamin ve minerallerin çoğunu karşılıyor. Hazır yaz mevsimi de yaklaşıyorken, fazla kilolarınızdan kurtulmak için şifalı otların gücünden yararlanmaya ne dersiniz? Beslenme ve Diyet Uzmanı Selahattin Dönmez’in sizler için şifalı otlarla hazırladığı bu diyetle hızla formunuza kavuşabilirsiniz! Funda Çatar

    KAHVALTIDA: 1 küçük kahve fincanı kekik ve az miktarda maydanozu suyla karıştırın. Sabahları 1 bardak için. Kahvaltıda, 1 dilim peynir, 1 dilim buğday ekmeği, bir miktar tatlı kırmızı biber, istediğiniz kadar domates ve salatalık yiyebilirsiniz.

    ARA ÖĞÜNDE: 1 adet taze meyve, 1 fincan biberiye çayı.

    ÖĞLE YEMEĞİNDE: 1 küçük tabak mercimekli kabak yemeği, 1 kase yoğurt, 1 dilim buğday ekmeği, çoban salata veya 1 adet kekikli mezgit, 1 dilim kızarmış buğday ekmeği, mevsim salatası.

    ARA ÖĞÜNDE: 1 adet meyve, 1 fincan ıhlamur veya nane çayı

    - Advertisement -

    AKŞAM YEMEĞİNDE: 4 yemek kaşığı mantarlı taze fasulye, 2 yemek kaşığı bıldırcın yumurtalı pilav, 1 dilim buğday ekmeği, havuç salatası ya da bir kase sebze jeli.

    SEBZE JELİ

    İKİ KİŞİLİK: 6 yaprak beyaz jelatin, 50'şer gr patates, havuç, kabak, 75 gr kuşkonmaz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 300 ml sebze suyu, 50 gr konserve bezelye, 1 kekik dalı, 1 küçük biberiye dalı, 1 defne yaprağı, tuz, karabiber, 1 yemek kaşığı tarhun sirkesi, 1 yemek kaşığı balsamik sirke, 2 tatlı kaşığı biberiye, 2 yemek kaşığı kıyılmış kuşkonmaz, 2 yemek kaşığı öğütülmüş tarhun yaprakları, 1 yemek kaşığı limon suyu.

    Hazırlama: Jelatinleri suda yumuşatın. Kabuklarını soyduğunuz patates, kabak ve havuçları küp küp doğrayın. Kuşkonmazları ince ince dilimleyin. Diğer tarafta zeytinyağını bir tavada kızdırın. Patatesleri yağda kızartın. Havuç, kabak ve kuşkonmazları da ilave ederek 1-2 dakika sote edin. Sebze suyu, bezelye, kekik, biberiye ve defne yapraklarını da tavaya dökün. Malzemeleri tuz ve biberle tatlandırdıktan sonra, üzerini kapattığınız tavada 8-10 dakika pişirin. Sebzeleri süzgeçten geçirin. Üzerine 200 ml sebze suyu döktükten sonra baharatlarını ayırın. Ardından tarhun yaprakları, balsamik sirke, tuz ve biberle tatlandırın. Diğer tarafta jelatinleri sıkın ve bir kabın içine koyun. Üzerine biraz sıcak sebze suyu ilave ederek çözülmesini sağlayın. Arta kalan sebze suyuyla karıştırın. Dörtgen şeklindeki bir kalıbı (örneğin 15 x 8 x 15) folyoyla kaplayın. Folyonun üzerine erimiş jelatinden biraz gezdirin. Sebzeleri kalıbın içine dökün. Soğuması için 5 saat buzdolabında bekletin. Biberiyeyi, kıyılmış kuşkonmaz ve öğütülmüş tarhunla karıştırın. Limon, tuz ve karabiberle tatlandırın. Sebze jelini kalıptan çıkarın, sosuyla servis edin.

    Kişi başı: 220 kalori, 16 gr yağ
    HazIrlama süresİ: 30 dakika.

    Ne sağlıyor? Biberiye düşük tansiyonu yükseltiyor, kalbi koruyor, ödem oluşmasını önlüyor. Kuşkonmaz idrar söktürücü etkiye sahip. Tarhun ve kekik ödem oluşmasını önlüyor, mide ve bağırsakların güçlenmesine, metabolizmanın hızlanmasına yardımcı oluyor.



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz