Diğer
    Ana SayfaGenelSınavlara nasıl çalışılır? 8 pratik öneri

    Sınavlara nasıl çalışılır? 8 pratik öneri

    -

    Sınavlara nasıl çalışır sorusu milyonlarca öğrencinin en sık sorduğu sorular arasında… İşte sınavlara çalışırken yardımcı olabilecek 8 öneri…

    Yakında bir sınavınız var ve endişelisiniz… Ne yapacağınızı bilmiyor musunuz? Nereden veya nasıl başlayacağınızdan da emin değil misiniz? Panik yapmayın! Bir sınava nasıl çalışılacağını adım adım yazımızdan öğrenebilirsiniz. Sınavlara nasıl çalışılır diyorsanız princetonreview’un 8 önerisine bakabilirsiniz.

    SINAVLARA NASIL ÇALIŞILIR? 8 PRATİK ÖNERİ

    • Doğru soruları sorun
    • Programınızı hazırlayın
    • Notlarınızı toparlayın
    • Daha akıllıca çalışın
    • Karıştırın
    • Sizi motive eden nedir?
    • Uykunun önemi
    • Sınav için getirmeniz gerekenleri unutmayın

    DOĞRU SORULARI SORUN

    Sınav gününde yüzleşmek istemediğiniz bir şeyle karşılaşmak istemezsiniz. Çalışmaya başlamadan önce bu önemli soruların yanıtlarını almaya çalışın.

    Sınavın kapsamı ne? Hangi konulardan sorular gelebilir? Sınavın formatı nedir? Çoktan seçmeli mi? Kısa cevaplı mı? Yazılacak makaleler olacak mı?
    Sınav kaç puan? Hazırlanmaya yardımcı olacak özel çalışma ipuçları var mı? (Öğretmeniniz sizin için en iyisini bilir)

    PROGRAMINIZI HAZIRLAYIN

    İyi bir plan yaparsanız, çalışmak için zamanınızı daha verimli kullanabilirsiniz. Hangi konuları ele almanız gerektiğinin ve bunlara ne zaman çalışacağınızın bir listesini yapın. Hazırladığınız programa olabildiğince erken başlayın ve yolunda gitmesi için her gün ne kadar çalışmanız gerektiğini belirleyin.

    - Advertisement -

    NOTLARINIZI TOPARLAYIN

    Tüm sınıf notlarınızı, testlerinizi, çalışma sayfalarınızı toplayın. Öğretmeninizin önemli bulduğu konuları bilmek için önceki ödevlerinizi de kontrol edebilirsiniz. (Ayrıca, geçmiş sınav hatalarınızdan da ders alabilirsiniz).

    DAHA AKILLICA ÇALIŞIN

    Öncelikle çalışacağınız konuya önem vererek ezberden uzaklaşabilirsiniz. İlk olarak sınavda kesin çıkacağını düşündüğünüz konularla başlayın daha sonra sınavda olabilecek muhtemel konulara ve ardından sınavda olabileceğini düşündüğünüz konulara odaklanın. Önce zor olanlarla başlarsanız takıldığınız konularda öğretmeninizden yardım almak için zamanınız olur.

    KARIŞTIRIN

    Artık sınavda olacağını tahmin ettiğiniz konuları iyileştirme zamanı. Tarih dersi için ipucu kartları hazırlayın, biyoloji notlarınızın ana hatlarını çizin. Çalışmak ve konuları akılda tutmak için bu gibi farklı yöntemleri inceleyebilirsiniz. Örneğin notlarınızı gözden geçirin ve okuyarak, yeniden yazarak, ardından yüksek sesle söyleyerek kilit noktalara odaklanın. Bazı öğrenciler bu yöntemi oldukça yararlı buluyor.

    SİZİ MOTİVE EDEN NEDİR?

    Toplu olarak çalışmak daha verimli çalışmanıza yardımcı olabilir. Notları birlikte karşılaştırmak, zor kavramların üzerinden geçmek, tekrarlar yapmak olumlu sonuç verecektir. Aynı zamanda kendinizi ara ara ödüllendirmeyi unutmayın.

    UYKUNUN ÖNEMİ

    Sınav haftasında uyku rutininize dikkat edin böylece sınav günü zinde bir şekilde hazır olursunuz.

    SINAV İÇİN GETİRMENİZ GEREKENLERİ UNUTMAYIN

    Sınava getirmenize izniniz olan şeyleri öğrenin ve gerekli olanları unutmayın. Kalemlerinizi ve kağıtlarınızı unutmadan sınava hazır olun.

    İLGİLİ İÇERİKLER



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz