Ana Sayfa Sağlık Sindirimi kolaylaştırmak için şeftali suyu için

Sindirimi kolaylaştırmak için şeftali suyu için

17092014 vitrap01

Sindirimi kolaylaştırmak için şeftali suyu için17092014 vitrap02

İçeriğinde bol miktarda vitamin, folik asit, betakaroten, potasyum bulunan meyve suları, vücudun savunma mekanizmasını güçlendirmenin yanı sıra hazmı kolaylaştırıp sindirime yardımcı oluyor. Uzmanlar sindirim sisteminde oluşan sıkıntıları gidermek için A, B3 ve C vitaminlerini barındıran bir bardak şeftali suyunun içilmesini öneriyor. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, A, B3 ve C vitaminlerinin bolca bulunduğu şeftali nektarı ve suyunun vücudun toksinlerden arınmasını sağlayan antioksidan özelliği olduğu, kanı temizlediği, böbrek ve safra kesesinin düzenli çalışmasına olanak sağladığı için günde bir bardak içilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

17092014 vitrap04İyi uykular…

Sivrisinek, nem ve sıcak. Bu üçlü yüzünden siz de uykularınızdan oluyor musunuz? Yalnız değilsiniz. Fiziksel koşulları iyileştirerek uykusuzluğun önüne geçebilirsiniz. Besinlerle verebileceğiniz destek ise Omega-3 tüketmekten geçiyor. Yapılan araştırmalar balık yağının mışıl mışıl bir gece uykusuna yardımcı olduğunu gösteriyor. Bunun sebebi de Omega-3 yağının melatonin hormonunun salgılanmasına yardımcı olması. Rüyalara dalmak için öğünlerinize daha fazla balık eklemeyi unutmayın.

 

17092014 vitrap03Antioksidan zengini rozmarin

Rozmarin yani biberiye yaprağının, eski Yunan’daki tıp metinlerinde hafıza kuvvetlendirici olarak kullanıldığı kayıtlı. Avrupa İlaç Kurumu, biberiye yaprağının hazımsızlığın belirtilerini hafifletme ve sindirim sistemindeki hafif kasılmaları giderici olarak kullanıldığını söylüyor. 

Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, biberiye yaprağının son yıllarda yapılan çalışmalarda antioksidan, orta derecede enflamasyon giderici hatta farelerdeki tümörlerin büyümesini yavaşlatıcı etkilerinin bulunduğu bilgisini veriyor. Biberiye yaprağını, hoş kokulu, içimi güzel şifalı bir bitki çayı hazırlamada kullanabilirsiniz. Hem hazımsızlığa karşı hem de antioksidan etkisi için günde iki-üç kupa içebilirsiniz.

 

 

 

Formsanté Dergisi Ağustos 2014 sayısı

 

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here