Sofrada balık var!

sofrada-balik-var

sofrada-balik-varDenizin suyu, yosunu, balığı, her şeyi yararlı. Yaşadığımız ülkenin üç tarafının denizlerle kaplı olması bizim için büyük bir şans. Öyleyse bu nimetlerden yararlanmak gerek. Peki ama nasıl? İşte, Loft Restoran’ın, deniz ürünleriyle, Formsante okuyucuları için hazırladığı, hafif yemek seçenekleri…

DİL BALIĞI BUĞULAMA
Malzeme ( 1 Kişilik ) :
1 dil balığı (4 adet fileto)
rezene,
kabak,
domates,
balık suyu

Hazırlanışı: Malzemeleri soteledikten sonra filetoları tavaya koyun ve üzerine sotelediğiniz malzemeyi ekleyin ve beş dakika süreyle kaynatın. Piştikten sonra sıcak servis yapın. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

sofrada-balik-var2FENER BALIĞI TAVA
Malzeme ( 1 Kişilik ) :
1 adet fener balığı,
25 gr. kereviz,
20 gr. ıspanak,
2 adet arpacık soğan

Sos malzemesi: Yarım limon, 10 gr. kapari, 10 gr. balık suyu

Hazırlanışı: Balığı fileto şeklinde hazırlayıp, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile marine edin. Daha sonra fırına verip, 15-20 dakika pişirin. Kerevizi püre haline getirip, tuz, biber ve krema ile karıştırıp sotelerken, bir taraftan da arpacık soğan ve ıspanağı da sote yapın. Balık ve kereviz püresi hazır olduktan sonra tabağa yerleştirin. Ayrı bir tavada balık suyunu kaynatırken içine kapari ile dilimlenmiş limonu ilave edin. Tuz ve biberi de ekleyip, tabaktaki balığın üzerine dökün.

LEVREK CARPACCIO
Malzeme ( 1 Kişilik ) :
1 adet fileto levrek (derisi alınmış), zeytinyağında maydanoz,
chive,
taze soğan ve yarım limon suyu karışımı.

Hazırlanışı:Hazırladığınız sos içinde 1 adet levrek filetoyu, 15-20 dakika bekleterek marine edin. Marine ettiğiniz filetoyu strech folyoya sararak derin dondurucuda 1 saat bekletmeniz gerekiyor. Levrek filetoyu dondurucudan çıkardıktan sonra çok ince bir şekilde kesin. Servis için tabağın altına tek kat roka döşeyip, üzerine levrekleri koyarak servis yapın.

KAĞITTA LEVREK BUĞULAMA
Malzeme ( 1 Kişilik ) :
2 fileto levrek,
kiraz domates (2 adet),
2 diş sarmısak,
balık suyu,
tuz, biber

Patates Böreği
Bir bütün patates soyup, ince ince kesin, 30 gr. ıspanağı ve 15 gr. pırasayı doğrayıp zeytinyağında soteleyin.

Hazırlanışı: Tepsiye bir kat patates, bir kat sotelenmiş ıspanak ve pırasa koyularak 4 kat yapın. Üzerine balık suyu ve zeytinyağı gezdirip, folyo ile kapatıp 20 dakika fırında pişirin.Daha sonra yağlı kağıdın üzerine hazırladığınız böreği koyarak üzerine 2 adet levrek filetoyu ekleyin. Yanına kiraz domates, sarmısak, tuz, karabiber ve balık suyu koyup kağıdı kapatın. Fırında 15 dakika pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here