Diğer
    Ana SayfaYemekSoğuk denizlerden sofranıza

    Soğuk denizlerden sofranıza

    -

    aralik-2012-yemek-resim-3Uskumru salamurası Malzemeler:
    ● 4 adet uskumru filetosu
    ● 1 yemek kaşığı tuz
    Salamura işlemi için:
    ● 1 adet küçük arpacık soğanı (halkalar halinde kesilmiş)
    ● 1 adet küçük havuç (ince dilimler halinde kesilmiş)
    ● 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    ● 1 çay kaşığı tane karabiber
    ● 1 adet defne yaprağı
    ● 1 fincan elma suyu
    ● 2 yemek kaşığı elma sirkesi
    ● 5 fincan su
    ● Tuz
    Uskumruları uzunlamasına ikiye keserek ortasındaki kılçığı çıkarın. Filetoların üzerine tuz serpin, 5 dakika bekletin, soğuk suyla yıkayın ve filetoları kağıtla kurulayın. Soğanı, havucu yağla soteleyin, karabiberi, defne yaprağını ve elma suyunu ekleyin. 3 dakika pişirin, sonra geri kalan malzemeyi ekleyerek tuz ilave edin. Uskumru filetolarını derin bir tepsiye yerleştirin ve üzerine bu sıcak çorbayı dökün. Uskumrunun iç sıcaklığı 45 derece olmalı.

    Bıldırcın yumurtası
    ● 10 adet bıldırcın yumurtasını 2 dakika 40 saniye kaynatın ve buz gibi soğuk suya koyarak soğutun.
    ● Dereotu yağı
    ● 1 çay bardağı (ayçiçek yağı ya da kanola yağı gibi nötr bir yağ seçin)
    ● 1/2 demet dereotu
    ● 1/2 demet maydanozun yaprağı
    ● 1 çay kaşığı tuz
    Hepsini bir mutfak robotuna koyun ve karıştırın. Karışımı bir tavaya alın, 10 dakika süreyle orta ateşte pişirin. Daha sonra yağı ince bir süzgeçten geçirin.

    Havuç püresi
    ● 4 adet orta boy havuç, soyulmuş
    ● 1 adet portakal suyu
    ● 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    Soyulmuş havuçları küçük parçalar halinde kesin ve yumuşayana kadar tuzlu suda kaynatın. Suyu süzün ve havuçları portakal suyu, zeytinyağı ve gerekirse biraz suyla mutfak robotundan geçirin. Tuzla tatlandırın. Salamura uskumruları havuç püresi, bıldırcın yumurtaları ve ince kesilmiş salatalıklarla birlikte servis edin. Dereotu yağıyla süsleyin.

    ● Bağışıklık sisteminde önemli yer tutan yağlardan Omega 3; en çok derin ve soğuk sularda yaşayan balıklarda (uskumru, somon, ton balığı) bulunur. Omega 3 doymamış yağ asitleri, kalp ve damar hastalıkları riskini yüzde 30 oranında düşürür, enflamasyonu yatıştırır, kolesterolü dengeler. Ayrıca cildinizin sağlıklı, parlak olmasını sağlamanın yanı sıra depresyona karşı da koruma sağlar.
    ● Somon dişleriniz için hayati önem taşıyan florür yönünden de çok zengin.
    ● Ana kaynağı güneş olan D vitamini çok az sayıda besinde de bulunur. Somon ise bu kaynaklardan en önemlileri arasında yer alır. Yaşamsal bir öneme sahip olan D vitamini ayrıca süt ve süt ürünleri, soya sütü, mantar ve D vitamini katkılı kahvaltılık tahıllarda bulunur.

    Devamı diğer sayfada



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz