Aroması, lezzeti, asiditesi, kıvamı ve damağımızda kalan harmanlanmış tadıyla kahvenin yeri bir başkadır. Gerek seyyar press gerekse ankastre makinelerle hazırlanan kahveler çok pratik.
| |
Gerekli malzeme:
1 kahve fincanı soğuk su
2 tepeleme çay kaşığı Türk kahvesi
Bir tutam tarçın
İsteğe göre şeker
Hazırlanışı:
Bir kahve fincanı dolusu soğuk suyu cezveye alın. İçine Türk kahvesi ve bir tutam tarçını ilave edip iyice karıştırın. Kısık ateşte bir taşım kaynayınca fincanın içine üçte biri kadarını dökün. Tekrar ateşe alıp bir taşım daha kaynatın ve kalanını fincanın içine dökün. Sıcak servis yapın. Dilerseniz elektrikli kahve makinesi ile de hazırlayabilirsiniz.
Viyana kahvesi
Gerekli malzeme:
2 fincan filtre kahve
1 çay kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
Yarım kahve fincanı çırpılmış krema
1 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Bir tutam tarçın
Hazırlanışı:
Önceden hazırladığınız filtre kahveyi fincana dökün. Üzerine iki misli kabarana kadar çırpılmış kremayı ilave edin. Rendelenmiş portakal ya da limon kabuğu, bir tutam tarçın ve hindistancevizi ile süsleyip sıcak servis yapın.
Devamı Formsante’nin mart sayısında…