“Soya ve soyalı ürünler” almış başını gidiyor. Hem sebze hem baklagil, hem et hem de mantar olarak tanımlanabilecek kaç besin sayabilirsiniz ki? Uzakdoğu ve Asya kültüründen dünyaya ihraç edilen soyanın fasulyesi, filizi, eti, sosu, yağı, sütü yani her çeşidi rağbet görüyor. Biz de sizi marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz soya ürünleriyle hazırlanmış sağlıklı bir sofraya davet ediyoruz…
| |
| |
Izgara enginar graten
Malzemeler: (2 kİŞİLİK) 1/4 Kabak, 1/4 havuç, 1/4 patlıcan, 15 gr soya filizi, 1 adet enginar, 1 adet arpacık soğan, 50 gr kaşarpeyniri, bir yemek kaşığı soya sosu, maydanoz.HAZIRLAMA: Yaprak şeklinde kestiğiniz sebzeleri ızgaradan geçirin. Enginarı haşlayın ve sebzeleri üzerine dizin. İnce ince dilimlediğiniz kaşarpeynirini hazırlamış olduğunuz enginarın üzerine serpiştirin ve fırına verin. Peynir eridikten sonra servise hazır hale gelmiş demektir…
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dakika
KAÇ KALORİ: 170 kalori