Soğuk havalardan en doğal korunma yöntemi bitkisel çayların güçlerinden faydalanmak. İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’nden Dyt. Ece Günay Akkuş, süper içecekleri ve faydalarını anlattı. İşte mürver bitkisi, ada çayı, kuşburnu, ıhlamur, zencefil, karabiber meyvesi ve faydaları…
MÜRVER BİTKİSİ
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Gribe, öksürüğe ve nezleye faydalı. Soğuk algınlığını giderip, göğsü yumuşatıyor. Nane ile birlikte demlenerek tüketilmesi öneriliyor.
ADA ÇAYI
Bitkinin içerdiği uçucu bileşenler ağız ve boğazda yerleşen enfeksiyon ve iltihaplarda etkili oluyor.
ZENCEFİL KÖKÜ-LİMON
Limon ile birlikte tüketildiğinde soğuk algınlığına, yağlı bir yemek sonrası ise sindirime yardımcı oluyor. Boğazınızda veya vücudunuzda kırıklık, halsizlik, ağrı hissettiğinizde taze zencefil rendesi + limon suyu + bal karışımı hoş kokusu, lezzeti ve ferahlatıcı özelliğiyle iyi hissetmenizi sağlayacak.
KARABİBER MEYVESİ
Yemeklere lezzet vermesinin dışında, ağrı kesici ve ateş düşürücü etkisi bulunuyor. Toz haline getirilmiş karabiber meyvesi ile hazırlanan çay gargara şeklinde uygulandığında boğaz enfeksiyonlarına ve ağrının azalmasına katkı sağlıyor.
KUŞBURNU
C vitamini bakımından en zengin kaynaklardan biri olarak kabul ediliyor. Kurutulmuş halini 10 dakika kaynatıp hemen tüketirseniz içeriğindeki C vitamininden yüksek dozda faydalanabilirsiniz.
IHLAMUR
İltihap ve ağrı giderici özelliği bulunuyor. Soğuk algınlığı şikayetlerinin ve boğazdaki tahrişin azalmasına, tedavinin hızlanmasına yardımcı oluyor. Demleme yöntemiyle içebilirsiniz.
- Zencefil çayının faydaları nelerdir? İşte içinizi ısıtacak tarifler
- Karanfil çayı: Faydası size, kokusu dosta
KIŞ AKŞAMLARININ BAHARATLI ÇAYI: CHAI TEA LATTE
HİBİSKUS ÇAYI’NIN FAYDALARI NELER? NASIL HAZIRLANIR?
EN ETKİLİ 10 ŞİFALI BİTKİ REÇETESİ