Diğer
    Ana SayfaPsikolojiSusuyorsam nedeni var demeyin!

    Susuyorsam nedeni var demeyin!

    -

    3. Doğru zamanı seçin
    Doğru yer ve zaman çok önemli… Örneğin eşinizle sosyal hayatınızın monotonlaştığını ve daha hareketli bir yaşam istediğinizi konuşacaksınız, onun kanepede keyif yaptığı anı tercih etmeyin. Bunun yerine beraber gittiğiniz harika bir partinin dönüşünde, ikinizin de keyfi yerindeyken, hareketli bir sosyal yaşamın ikinize de ne kadar iyi geldiğine vurgu yapın.

    4. ‘Sen’ değil ‘Ben’ dilini kullanın
    Bir konuyu tartışmaya açarken unutmamanız gereken şeylerden biri de sürekli eleştirmekten kaçınmanız gerektiği… Karşınızdakini ‘Sen böyle davranıyorsun’ diye eleştirmeye başlamadan önce sakinleşin ve o davranışın sizde hangi hisleri uyandırdığına odaklanın. Bu duyguları dile getirirken de ‘Ben böyle hissediyorum’ ile başlayan cümleler kurun.

    5. Sorun değilmiş gibi yapmayın
    Biz kadınlar bazen canımızı çok sıkan bir olay hakkında ‘hiç önemli değil’ diyebiliyor ya da bir kabahatimiz yokken sırf sorun çıkmasın diye özür dileyebiliyoruz. İtiraf edin, buluşmak için sözleştiğiniz arkadaşınız yarım saat geç geldiğinde aslında çok sinirlenmişken, sırf gecenin tadı kaçmasın diye ‘Olsun, ben de yeni geldim zaten’ deyip tüm sinirini yutan siz değil miydiniz? Oysa bekletilmenin size kendinizi kötü hissettirdiğini kibarca dile getirmeniz hem sizi rahatlatacak hem daha dürüst bir arkadaşlığın yolunu açacak hem de arkadaşınızın bir dahaki sefere daha dikkatli davranmasını sağlayacak.

    6. Siz buna değersiniz
    İnsanların sizi dinlemek istemediğini nereden çıkardınız? Daha en baştan 1-0 yenik başlamaya ne gerek var? Siz kendinizi değersiz hissettiğiniz sürece örneğin patronunuz da maaşınıza zam yapmayı aklının ucundan geçirmeyecek. Böyle hissetmek yerine iş hayatındaki başarılarınıza odaklanın; verilen işleri zamanında bitiriyorsunuz, her ay hedef tutturuyorsunuz, müşterilerinizden olumlu geri dönüşler alıyorsunuz. Bunların farkındaysanız, patronunuzun da fark etmesini sağlamak sizin elinizde… Kendinizi iyi ifade edebileceğiniz, deyim yerindeyse doğru pazarlayacağınız bir konuşma hazırlayın.

    7. Harekete geçmeye hazır olun
    Hangi konuda olursa olsun uzun zamandır ertelediğiniz konuşmayı yaptıktan sonra ne kadar rahatlayacağınızı ve tahmin edemeyeceğiniz kadar mutlu olacağınızı biliyor musunuz? O zaman daha fazla ertelemeye gerek yok, harekete geçin… Derin bir nefes alın, sakin sakin konuşmaya başlayın ve bu sırada daha mutlu bir gelecek için çok önemli bir adım attığınızı aklınızda tutun.

    - Advertisement -

    YAŞAYANLAR ANLATIYOR

    Yıllanmış dostluğumuz bir günde bitti
    “Yıllanmış dostluklar belli bir yaştan sonra asla bitmez sanıyordum, yanılmışım. Liseden beri içtiğimiz ayrı gitmeyen kız arkadaşımla 30 yaşından sonra bir gün telefondaki tartışma nedeniyle koptuk. O gün ona neden bu kadar tepki gösterdiğimi düşününce aslında yıllardır biriktirdiğim kızgınlığımı bir günde boşalttığımı anladım. Son yıllarda hep onun dertlerini paylaştık, hep onun canı sıkılınca eğlenmeye gittik, hep onun yaptığı programlara uyduk. Üstelik ben ona destek olmak isterken o beni hep eleştirdi; ilişkilerimi, seçimlerimi hatta giydiklerimi bile… Şimdi düşününce ona değil kendime kızıyorum. Böyle bir insan olmanın yolunu ona ben açtım. Zamanında tepkimi gösterseydim belki o daha iyi bir arkadaş olurdu ben de birikimimi bir konuşmada akıtmazdım. Bu saatten sonra kimseyi bu kadar idare edebileceğimi düşünmüyorum.” Zeynep, 32, İstanbul Devamı diğer sayfada



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz