Sütün en güzel hali peynir

subat-2012-mercekaltinda-resim-10Tahsildaroğlu Erzincan Tulum Peyniri
Ülkemize özgü bir lezzet olan tulum peyniri Türkiye’nin batısından en doğusuna kadar çeşitli yöntemlerle üretiliyor ve yöresine göre isimlendiriliyor. Erzincan tulumu kuvvetli, oldukça baskın tadıyla ve kolayca dağılıvermesiyle kendini diğerlerinden ayırıyor. Peynir severlerin, gurme damakların gözdesi tulum peyniri, ham peynirin ufalanıp tuzlandıktan sonra tulumlara basılması ve bekletilmesi ile elde ediliyor.
Enerji 344.6 kcal
Protein 24.65 g
Yağ 26.62 g
Karbonhidrat 1.5 g
Kalsiyum 544 mg
Fosfor 300 mg

subat-2012-mercekaltinda-resim-11Tahsildaroğlu Sürülebilir Kahvaltılık Lor
Lor, peynir üretiminden sonra süzülen peynir altı suyunun pıhtılaştırılması ile elde ediliyor. İtalyan peynirlerinden ricotta’ya benziyor. Kısa ömürlü olan ve taze olarak tüketilen peyniri Tahsildaroğlu sürülebilir kıvamda üretmiş.
Enerji 226.25 kcal
Protein 12.36 g
Yağ 18.53 g
Karbonhidrat 2.5 g

Yemeği peynirle bitirin
Asitli, tatlı yiyecekler dişlerde çürük oluşturma riskini artırıyor. Tatlı yedikten sonra süt, ayran içmek ve peynir yemek, şekerin ve ortaya çıkan asidin zararlı etkilerini önlüyor. Yemeklerden sonra ağzınıza bir parça peynir atmak ise pH seviyesini kontrol altına alarak asiditenin zararlarını azaltıyor ve dişleri koruyor.

Formsante Dergisi Şubat 2012 Sayısı

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here