Kış aylarında hastalıklar bir türlü yakanızı bırakmıyorsa keçiboynuzu tam size göre. İşte keçiboynuzu ve keçiboynuzu özünün faydaları ve keçiboynuzlu tarifler…
Antioksidan özelliği ile bağışıklık sistemini destekleyen keçiboynuzu karbonhidrat, lif ve mineraller açısından da bir hayli zengin.
Bu özelliklerinin yanı sıra LDL yani kötü kolesterolü azaltıp HDL seviyesinin normal değerler arasında kalmasına da yardımcı oluyor.
KEÇİBOYNUZU ÖZÜ FAYDALARI
- Çocuklarda büyüme ve gelişmeyi destekler
- Kötü kolestrolü azaltıyor
- Astım, bronşit ve alerjik sorunlara karşı korur
- Kusma ve ishale karşı iyi gelir
- Vücuda yiyekler aracılığıyla giren radyasyonu dışarı atar
- Balgam söktürücü özelliği vardır
KEÇİBOYNUZU ÖZÜ İLE KURABİYE YAPIMI
FİT MISTO COOKIE
Malzemeler
• 1 adet yumurta
• 5 yemek kaşığı keçiboynuzu özü
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
• 2 su bardağı tam buğday unu
• 1 paket şekersiz vanilin
• Yarım çay kaşığı tuz
• Yarım çay kaşığı karbonat
• 2 yemek kaşığı kakao
• Çeyrek su bardağı su
• 3 yemek kaşığı granül kahve
• 2 yemek kaşığı ham kakao parçacıkları
• File badem
• 1 paket bitter çikolata
Hazırlanışı
Keçiboynuzu özü, tereyağı ve fıstık ezmesini çırpın. Yumurtayı üzerine ekleyip çırpmaya devam edin.
Granül kahve ve ham kakao parçacıklarını çeyrek su bardağı suda iyice eritin ve karışıma ekleyin. Karbonat, tuz, un ve vanilini de ekleyip yoğurun. Kakaoyu da ekleyerek yoğurmaya devam edin.
Hamuru 15 dakika buzdolabında bekletin. Bu sırada bitter çikolataları parçalayın ve şekil vererek hamurun üzerine dizin.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 dakika pişirin.
Hazırlayan: @stayfiteatdeliciouss
KAKAOLU FİT KEK
Malzemeler
• 2 adet yumurta
• 1 çay bardağı süt ya da yoğurt
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
• 1 limon kabuğu rendesi
• Yarım limonun suyu
• 2 yemek kaşığı keçiboynuzu unu (tatlı dokusu için gerekli, alternatif olarak 2 olgun muz tercih edebilirsiniz)
• 1 yemek kaşığı bal ya da 5-6 adet sıcak suda bekletilmiş hurma
• 6 yemek kaşığı tam buğday unu
• 1 paket vanilin
• 1 paket kabartma tozu
• 2 tatlı kaşığı ham kakao parçacığı (isteğe bağlı)
• 1,5 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı
Yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın üzerine yağ, süt, bal, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu koyarak spatula ile karıştırın.
Ayrı bir kapta un, keçiboynuzu tozu, kakao, vanilin ve kabartma tozunu güzelce harmanlayın ve eleyerek sıvı karışımın içine ilave edin. Bu aşamada ham kakao parçalarını da ekleyip spatula yardımı ile yavaş yavaş homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın; çok fazla çırpmayın.
Önceden ısıtılmış 170 derecede yaklaşık 35-40 dk pişirin. Her fırının ısı ayarı değişebileceği için klasik kürdan testini uygulayın; temiz çıkıyorsa pişmiştir.
Hazırlayan: @vildanorakk