Tarifler

kasim-2011-beslenme-3-resim-1

Yaşasın Hayat! Kliniği ekibinin diyabet hastaları için hazırladığı lezzetli tarifler…

EGE USULÜ HİNDİ FİLETOSU
(4 kişilik- 1 porsiyon)
➤ 400 gr. hindi göğüs fileto
➤ 1 çorba kaşığı galeta unu
➤ 1 çorba kaşığı zeytinyağı
➤ 1 diş sarımsak
➤ 4 adet domates (soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış)
➤ 1 çorba kaşığı elma sirkesi
➤ 2 çorba kaşığı ayıklanmış maydanoz
➤ 2 çorba kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
➤ 1 adet limon suyu
Yağlanmış fırın tepsisine limon suyu ile ovalanan filetoları yerleştirin. 1 çorba kaşığı galeta ununu eşit dağıtarak serpin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Tavada 1 çorba kaşığı yağı ısıtın, sarımsağı bir-iki kez çevirin. Dereotu ve sirkeyi ilave ederek 3 dakika pişirin. Servis tabağına aldığınız filetoların üzerine sosu gezdirin. Maydanoz ile süsleyin.
Bir porsiyon 180 kal.

FIRINDA SALÇALI LEVREK
(5 kişilik- 1 porsiyon)
➤ 1.5 kg. levrek balığı
➤ 3 çorba kaşığı zeytinyağı
➤ 3 adet defne yaprağı
➤ 3 su bardağı su
➤ 1 adet patates
➤ 4 adet domates
➤ 1 adet soğan
➤ 1 adet havuç
➤ 1 adet limon
➤ 1 demet maydanoz
➤ Karabiber, tuz
Balıkları temizleyin, yıkayıp tuzladıktan sonra fırın tepsisine dizin. Sebzeleri ayıklayın, yıkayıp, iri parçalar halinde doğrayın; tuz, biber, zeytinyağı, su ve defne yapraklarını ilave edin. Orta hararetli ateşte sebzeler pişinceye dek kaynatın, ince delikli bir süzgeçten geçirip, balıkların üzerine boşaltın. Maydanozu kıyıp, üzerine serpin. Her bir balığın üzerine yarım limon dilimi koyun. Orta hararetli fırında 40-45 dakika kadar pişirip, servis yapın.
Bir porsiyon 250 kal. Devamı diğer sayfada

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here