Tarifler

KURU FASULYE SALATASI
(4 kişilik- 1 porsiyon)
➤ 2 çorba kaşığı zeytinyağı
➤ 3 diş sarımsak
➤ ½ çay bardağı tavuk suyu (yağı alınmış)
➤ 1 çay kaşığı biberiye
➤ 150 gr ıspanak yaprağı
➤ 1 çorba kaşığı sirke
➤ 2 su bardağı haşlanmış beyaz kuru fasulye
➤ 2 çorba kaşığı süzme yoğurt (çırpılmış)
Sarımsak ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını soteleyin, haşlanmış kuru fasulye, tavuk suyu ve biberiyeyi ilave edin. Ateşte 3 dakika çevirin. Ispanak, kalan zeytinyağı, sirke, tuz ve kimyonu bir kapta iyice karıştırıp, fasulye karışımının üzerine ilave edin. 2 çorba kaşığı yoğurtla süsleyerek servis edin.
Bir porsiyon 230 kal.

İSPANYOL ÇORBASI
(5 kişilik- 1 porsiyon)
➤ 750 gr. domates suyu
➤ 1 orta boy patates
➤ 4 adet doğranmış dolmalık yeşil biber
➤ 2 sap doğranmış taze soğan
➤ 1 çorba kaşığı sirke
➤ 2 çorba kaşığı zeytinyağı
➤ 1 büyük diş rendelenmiş sarımsak,
➤ 1 çay kaşığı tuz
➤ 3 sap doğranmış maydanoz
➤ ½ çay kaşığı öğütülmüş karabiber
Domates suyunu, patatesi, dolmalık biberi, soğanı, sarımsağı, sirkeyi, maydanozu, yağı ve baharatları ilave edip karıştırıcı yardımı ile püre haline getirin. Derin bir tencerede 15–20 dakika pişirip servis yapın.
Bir porsiyon 110 kal.

Formsante Kasım 2011 Sayısı Kalp&Diyabet Eki

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here