Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetTatil kilolarından kurtulmanın formülü

    Tatil kilolarından kurtulmanın formülü

    -

     

    18102013 tatilkilo2 KAHVALTIYI ATLAMAYIN

    Tüm gece boyunca süren açlık nedeniyle sabah kan şekeri düşürüyor. Bu yüzden sabah kalktıktan sonraki bir saat içinde kahvaltı yapın. Unutmayın ki metabolizma, yemek yendiğinde çalışmaya başlıyor. Hafif gıdalardan oluşan bir kahvaltı sindirimi zorlamayacağı ve enerji döngüsünü aktive edeceği için daha zinde bir gün yaşamanızı sağlıyor. Kahvaltıda tam tahıllı ekmek, peynir, tuzsuz zeytin, yumurta ve dilediğiniz kadar mevsim yeşillikleri tüketebilirsiniz.

     

    AZ AZ VE SIK SIK BESLENİN

    - Advertisement -

    Öğün sayısını artırın. Öğünlerinizi 2.5-3 saat arayla yiyin, uzun süre aç kalmayın ve yemeğe birden yüklenmeyin. Çünkü sindirim sisteminin zorlanması sizin de zorlanmanız ve yorulmanız anlamına geliyor. Bu yüzden öğünlerinizde ağır ve yağlı yemeklerin yerine hafif buğulama veya ızgara tarzı besinleri tercih edin. Mevsimine uygun sebze ve meyveleri tüketmeye özen gösterin.

     

    HAFTADA EN AZ 2 KEZ BALIK YİYİN

    Balık mevsimi başladı. Balık, bağışıklığı güçlendiren çok önemli bir besin… İyi bir protein kaynağı olan balık aynı zamanda B grubu vitaminleri, demir, krom, selenyum ve iyot minerali içeriyor. Protein içeriği halsizlik ve yorgunluk şikayetlerine iyi geliyor, kas dokusunun artmasını sağlıyor. B grubu vitaminler ise sinir iletimindeki reaksiyonlarda görev almasından dolayı enerji metabolizmasını olumlu yönde etkiliyor.

     

    10-12 BARDAK SU İÇİN

    Yaz sıcaklarının yavaş yavaş azalmaya başladığı bu dönemde su tüketimine dikkat etmek gerekiyor. Bol su içmeniz vücut direncini sağlamada ve toksinlerin atılmasında fayda sağlıyor. Günlük su tüketimini artırmanız bu dönemde değişen hormonal ve çevresel etkilerin vücutta yaratacağı ödemi azaltacağı için günde 10-12 bardak tüketin. Su tüketiminizi artıramıyorsanız, 1 litre suya 4-5 yaprak taze nane ve 1 dilim limon katarak aromatik bir lezzet oluşturabilirsiniz. Böylece aynı zamanda su tüketimini de kontrol etmiş olursunuz.

     

    HAFTADA BİR KEZ KURUBAKLAGİL PİŞİRİN

    Kuru baklagiller; B grubu vitaminleri ile demir, potasyum ve yoğun posa içerdiklerinden dolayı kan şekerini dengede tutarak vücudun direncini artırıyorlar. Sofranızda her hafta en az bir kez fasulye, nohut, mercimek, barbunya, bakla, kuru börülce veya soya fasulyesi gibi baklagillerden biri olmalı.



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz