7. GÜN
Kahvaltı
1 dilim tam tahıllı veya çavdar ekmeği
3 çay kaşığı şekersiz reçel
1 küçük kase light yoğurt
Bitki çayı veya siyah çay
Ara
1 elma
Öğle
1 tabak zeytinyağlı sebze yemeği
Yoğurt veya cacık veya ayran
Birinci Ara
1 şeftali
İkinci Ara
1 avuç badem
Akşam
1 çay kaşığı zeytinyağı ve limon eklenmiş salata (yemeğe başlamadan yiyin)
Izgara balık
Bir kase daha salata
Ara
1 top light dondurma
DAHA İYİ SONUÇ ALMAK İÇİN NOTLAR…
● Her sabah güne bir bardak limonlu ılık su ile başlayın.
● Sabah ve öğle arasındaki ara öğününüzü, öğle yemeğinden bir saat önce yiyin.
● Öğle ve akşam yemeği arasında iki ara öğününüzü mutlaka yiyin.
● Akşam yemeklerine sevdiğiniz yeşilliklerle ve çiğ yaz sebzeleri ile hazırlanmış salatanız ile başlayın.
● Sos olarak bir çay kaşığı zeytinyağı, limon ve baharat koyun.
● Akşam yemeğinizdeki ana yemekle tekrar aynı salatadan yiyin. Rahatlıkla doyduğunuzu göreceksiniz.
● Bol bol su ve bitki çayı için.
● Metabolizmanızı hızlandırmak için günde 3 bardak yeşil çay içebilirsiniz.
TARİFLER
GAZPACHO
● 4 adet iri domates
● 1 salatalık
● 1-2 adet yeşil biber
● Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
● Yarım çay kaşığı karabiber
● 1 çay kaşığı nane
● Yarım çay kaşığı tuz
● İstenirse yarım küçük kuru soğan ve yarım diş sarımsak
Hazırlanışı
Tencerede kaynattığınız suyun içine 4 domatesi atın. 15 dakika haşlanmaya bırakın. Domateslerin kabuklarını soyup blender’a koyun, üzerine yarım çay kaşığı kırmızı pul biber, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı nane, yarım çay kaşığı tuz (istenirse yarım küçük kuru soğan ve yarım diş sarımsak) ekleyin. Akıcı çorba kıvamına gelene kadar blender’da çevirin. Çorbanızı bir kaseye koyun, içine salatalık ve biber doğrayıp ihtiyacınıza göre tuz ilave edin. Servis etmeden önce buzdolabında iki saat bekletin. Servis yaptıktan sonra üzerine mutlaka 1 çay kaşığı zeytinyağı, isterseniz ilaveten limon suyu gezdirin.
Devamı diğer sayfada