Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetTatlı yiyerek de sağlıklı kalınır Sağlığınızla dost kurabiyeler

    Tatlı yiyerek de sağlıklı kalınır Sağlığınızla dost kurabiyeler

    -

    Kurabiye yerken kendini kötü hissetmemek… Sanırız herkes bunun hayalini kuruyor! Çünkü hepimiz kurabiyeye bayılırız. İşte fırsat: Four Seasons Hotel’in Pastane Şefi Şule Gündoğan’ın, Formsante için özel olarak hazırladığı kurabiyeler çok değerli yaşamsal elementler içeriyorlar. Aralarında kalbinize dost olanlar da var, sindirim sistemini güçlendirenler de…

    ÇAM FISTIKLI-BADEM EZMELİ KURABİYE
    Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık. Akdeniz lezzetini taşıyor çay keyfine.
    Sunduğu yararlar:Bu konuda fındığı, fıstığı, cevizi geride bırakan çam fıstığı tam bir B1 vitamini deposu. B1 vitamini sinir sistemini güçlendiriyor, kan üretimini destekliyor.

    cevizli-erikli-cikolata-barlariCevizli-Erikli çikolata barları
    Kurutulmuş erik ve cevizden oluşan hoş bir tat.

    Sunduğu yararlar: Erikte bol miktarda demir, potasyum ve çinko bulunuyor. Bu elementler, vücudun savunma sistemini güçlendiriyor. Ceviz bol miktarda B6 vitamini içeriyor.

    Ballı-Fındıklı küpler
    Nefis baharatlarla tatlandırılmış. Şeker yerine de bal kullanılmış.
    Sunduğu yararlar: Bal, içerdiği antioksidan maddeler sayesinde genç kalmanızı sağlıyor. Kakule dolaşım sistemini güçlendiriyor.

    - Advertisement -

    FISTIKLI BROVNİ
    Çıtır çıtır fıstık ve keskin bir kakaolu lezzet.
    Sunduğu yararlar: Fıstık, içerdiği yüksek oranlı protein, kalbe dost linoleik asit ve bol miktarda esansiyel aminoasitle önemli bir besin kaynağı.

    HİNDİSTAN CEVİZİ DAMLASI
    Şekerle kaplanmış portakal ve badem ezmesi ile bu kurabiye hem çok hafif hem de çok lezzetli.
    Sunduğu yararlar: Rendelenmiş hindistan cevizinde bol miktarda lifli madde var.

    Vanilyalı Trüf
    Beyaz çikolata ve krem şantiden oluşan bir lezzet.
    Sunduğu yararlar: Doğal vanilya, iştah açıcı ve dolayısıyla mide sinirlerini güçlendirici etkiye sahip.

    Baharatı kurabiye
    Baharatlar, fındık ve meyveler tam kutlamalarınıza uygun bir lezzet sunuyor.
    Sunduğu yararlar: Folik asit içeriyor. B vitamini kemikleri güçlendirdiğinden kadınlar için çok önemli.

    GURMEDEN ÖNERİLER

    1- Cevizli-erikli çikolata barları (40 adet)
    100 gr çekirdeksiz erik kurusu, 50 gr ceviz, 200 gr bisküvi, 100 gr bitter çikolata, 100 gr beyaz çikolata, 80 gr yağ, 1 yemek kaşığı bal, 5 yemek kaşığı krem şanti.
    Süsleme: pudra şekeri.
    a- Kurutulmuş erikleri çok ince doğrayın, cevizleri çekin, bisküvileri iyice ezin.
    b- Hafif ateşte çikolata, yağ ve balı eritin. Erik, ceviz, ezilmiş bisküvi ve kremşantiyi de ekleyip karıştırın.
    c- Kenar uzunluğu 18 cm olan köşeli kalıbın içine yağlı kâğıdı yayın, karışımı içine boşaltın ve üstünü düzeltin. Buzdolabında donmasını bekleyin. Sonra 1,5x4cm lik dikdörtgenlere ayırın.
    d- Üstüne pudra şekeri serpin ve buzdolabında saklayın.
    Hazırlanma süresi: 25 dakika soğuma süresi: 3-4 saat.

    hindistan-cevizi-damlasi2- Ballı-Fındıklı küpler (50 adet)
    120 gr bal, 75 gr yağ, 2 yumurta, 120 gr dövülmüş fındık, 1 tutam karanfil, 1 tutam kakule ve 1 tutam muskat çiçeği (küçük hindistan cevizinin çiçeği- dövülmüş), yarım çay kaşığı tarçın, 80 gr un, 1 çay kaşığı kabartma tozu.
    Süsleme: 150 gr pudra şekeri, 2-3 yemek kaşığı limon suyu, iri taneli şeker.
    a- Fırını 180 dereceye getirin. Bal ve yağı eriyinceye kadar ısıtın. Sonra geniş bir kabın içine boşaltın. Yumurtaları, fındığı ve baharatları da karıştırın. Unu kabartma tozuyla karıştırarak, karışıma ekleyin.
    b- Kare brovni kalıbının (kenar uzunluğu yaklaşık 20 cm) içini yağlı kâğıt ile kaplayın. Karışımı içine boşaltıp eşit bir şekilde yayın. Kalıbı fırının orta katına yerleştirerek 20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın, kenar uzunluğu 3cm.lik kareler halinde kesin.
    c- Süsleme: Pudra şekeriyle limon suyunu iyice karıştırın, bir plastik torbanın içine doldurun. Bir köşesini küçücük kesin ve küplerin üstünü süsleyin. Üstüne iri taneli şekerlerden serpin, kurumaya bırakın.
    Hazırlanma süresi: 25 dakika Pişirme süresi: 20 dakika

    3-Çam fıstıklı kurabiye (50 adet)
    1 yumurta akı, 1 tutam tuz, 125 gr ince şeker, yarım portakal kabuğu rendesi, 75 gr iyi dövülmüş badem, 75 gr çam fıstığı, 35 küçük yağlı kâğıt (4 cm çapında).
    Süsleme: Çam fıstığı, pudra şekeri.
    a- Fırını 175 derecede ısıtın. Yumurta akını tuz ile birlikte kar gibi oluncaya kadar çırpın. Yavaş yavaş şekeri de ekleyerek, ipek gibi bir parlaklığa ulaşıncaya kadar çırpmaya devam edin.
    b- Portakal kabuğu, badem ve çam fıstığını ekleyin. Yağlı kâğıtları (gofretleri) fırın tepsisinin üstüne yerleştirin ve karışımı çay kaşığı ile alarak kağıtların üstüne koyun. Üstünü çam fıstığıyla süsleyin. Fırının orta katında 15 dakika pişirin.
    c- Fırın tepsisinden alıp, ızgara üstüne yerleştirerek soğumaya bırakın. Servis yapmadan önce üstüne pudra şekeri serpin.
    Hazırlanma süresi: 20 dakika Pişirme süresi: 15 dakika

    Lezzet dergisinden elmalı kurabiye tarifi için tıklayın.



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz