Turşu kuruyoruz…

Sebzelerin en tazesini en güzelini seçin ve turşu için hazırlığa başlayın. Bu işin sandığınızdan çok daha pratik olduğunu görecek ve tadını kış sofralarında çıkaracaksınız…

İNCİ ÖZGÖZ

Karışık turşu Malzemeler:
Yarım lahana (küçük boy)
4 adet salçalık kırmızı biber
2 havuç
1 demet maydanoz
1 litre Su
40 gr kaya tuzu
1 avuç nohut
1 kahve fincanı sirke
3-4 kuru defne yaprağı
5 diş sarımsak (isteğe göre)

1.AŞAMA

Lahananın dörtte birinin yapraklarını ve birkaç maydanoz dalını ayırın. Kaynar suda birkaç dakika haşlayın. Suyunu süzüp soğumaya bırakın. Ardından diğer sebzeleri küçük küçük doğrayın. Tüm malzemeyi bir kapta harmanlayın.

2.AŞAMA

Kalan salçalık biberlerin de çekirdeklerini temizleyip yaklaşık 4×8 santimlik dikdörtgenler hazırlayın. Haşlanmış lahana yapraklarını tezgahın üzerine yayın. İçine bir çorba kaşığı dolusu iç malzemeden paylaştrın. Her birini sıkıca rulo şeklinde sarın. Kesmiş olduğunuz salçalık biberleri ruloyu kapattığınız kısma yerleştirin. Ruloyu haşlanmış maydanoz dallarıyla sarararak sabitleyin. 3.AŞAMA

1 litre su için 40 gr kaya tuzu, birkaç defne yaprağı ve sirkeyi karıştırın. Hazırladığınız karışık turşu rulolarını sterilize edilmiş kavanozun içine yerleştirin. İsteğe göre birkaç diş sarımsak ilave edebilirsiniz. Bir avuç nohudu da kavanozun içine serpiştirin.

4.AŞAMA

Ruloları özenle yerleştirdikten sonra, üzerini tamamen kapatacak şekilde önceden hazırladığınız salamurayı (tuzlu su) dökün. Daha sonra kalan maydanoz sapları ve yapraklarıyla üzerini kaplayın. Kapağını sıkıca kapatıp düz bir zemin ya da tezgahın üzerinde bir gün beklettikten sonra serin bir yerde muhafaza edin.

Haberin devamı Ekim sayımızda…

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here